+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποστολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Νηστίσιμα Μελομακάρονα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε το με τη . Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε,μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. 
Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.
Υλικά :
800 γρ.λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
2 κουταλάκια κανέλα
2 κιλά περίπου αλεύρι
καρυδόψιχα (για πασπάλισμα)
Σιρόπι :
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. μέλι
Πηγή:  vimaorthodoxias.g
Recommended Post Slide Out For Blogger