Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή +++ Καθημερινά από την 1η Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,θα τελείται η Ακολουθία του εσπερινού και η η Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας στις 6.30μ.μ. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι . +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου :την Αίγινα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 6.45π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.- Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή

Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα -Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Νηστίσιμα Μελομακάρονα.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χτυπάμε το με τη . Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τη ρίχνουμε στο λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μετά λίγο-λίγο το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) και ζυμώνουμε,μέχρι που η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. 
Πλάθουμε τα μελομακάρονα, τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι και τα βάζουμε σε πιατέλα.
Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη καρυδόψιχα.
Υλικά :
800 γρ.λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέηκιν-πάουντερ
2 κουταλάκια σόδα
1 κρασοπότηρο κονιάκ
2 κουταλάκια κανέλα
2 κιλά περίπου αλεύρι
καρυδόψιχα (για πασπάλισμα)
Σιρόπι :
750 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
200 γρ. μέλι
Πηγή:  vimaorthodoxias.g
Recommended Post Slide Out For Blogger