+++Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Προετοιμάζουμε σιγά σιγά το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ξεκίνησε το κατηχητικό μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Το κατηχητικό μας λειτουργεί με τη χάρη του Θεού κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τα μικρά παιδιά νήπια και πρώτων τάξεων του Δημοτικού .

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016


Είναι μια λιτή, υγιεινή διατροφή χωρίς λιπαρά.Αυτό είναι το μυστικό που προστατεύει τους αγιορείτες μοναχούς από τον καρκίνο καθώς και από άλλες ασθένειες  και τους προσφέρει μακροζωία.

Η νοστιμιά της είναι γνωστή σε όλους όσους είχαν την ευλογιά να βρεθούν στο «Περιβόλι της Παναγίας» και έχει σημασία να τονίσουμε ότι αυτή η νοστιμιά των γεύσεων δεν προκύπτει από τα πολλά καρυκεύματα ή τους περίτεχνους τρόπους μαγειρέματος. Εκεί εξάλλου δεν υπάρχουν σχολές μαγειρικής, υπάρχει η διακονία στο μαγειρείο κοντά σε έναν παλαιότερο μοναχό και αγάπη σ΄αυτό που κάνεις.
Πηγή Ενοριακή ζωή


Εκεί ο χρόνος του μαγειρέματος κυλάει με άλλους ρυθμούς.Όλα τα φαγητά θέλουν υπομονή και καρτερία... κι αυτό είναι  που τους χαρίζει την ιδιαίτερη νοστιμιά.Όπως λέει και ένας Αγιορείτης γέροντας, και παλαιός  μάγειρας «….το απαραίτητο συστατικό  είναι η ‘’αγάπη’’. Αγάπη που νιώθουμε την ώρα που το μαγειρεύουμε... γι΄αυτούς στους οποίους θα το προσφέρουμε...»




Recommended Post Slide Out For Blogger