+++ Ξεκινούν και πάλι έπειτα από τη διακοπή του καλοκαιριού την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 5.30μ.μ. οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία των πράξεων των Αποστόλων (μέρος Β).Στις 5.30μ.μ. θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού θα ακολουθήσει η ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη των ομιλιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εναρκτήρια ομιλία.+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης .Στο τέλος της ακολουθίας θα ψαλλεί Ιερά Δοξολογία με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής του 1940 .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων Ιανουαρίου 2019




Τρίτη  1 Ιανουαρίου  (Η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου και Αγίου Βασιλείου  Καισαρείας –Πρωτοχρονιά) 7.00π.μ.-10.00π.μ. Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου  Βασιλείου.Αμέσως μετά στο αρχονταρίκι θα ευλογήσουμε και θα  κόψουμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα μας ,θα αντάλλαξουμε ευχές και θα τραγουδήσουμε Πρωτοχρονιάτικα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στην Παναγία.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Παρασκευή  4  Ιανουαρίου 7.00π.μ. Ακολουθία των Μεγάλων  Ωρών των Θεοφανείων
Σάββατο 5  Ιανουαρίου   7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.και ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων.
Κυριακή  6 Ιανουαρίου (Θεοφάνεια) 6.30π.μ.-11.00π.μ .Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων .Αμέσως μετά θα ακολουθήσει  η Ακολουθία του  Μεγάλου Αγιασμού των υδάτων.
Δευτέρα 7 Ιανουαρίου (Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου) 7.30π.μ.-9.30μ.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία .
Τετάρτη  9  Ιανουαρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στην Παναγία.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Σάββατο 12  Ιανουαρίου   7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Κυριακή 13 Ιανουαρίου ( Μετά τα Φώτα) 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στην Παναγία.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Πέμπτη 17 Ιανουαρίου (Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου ) 7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία
Παρασκευή 18 Ιανουαρίου (Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου) 7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία
Σάββατο 19  Ιανουαρίου  ( Αγίου Μάρκου του Ευγενικού) 7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
Κυριακή 20  Ιανουαρίου ΙΒ Λουκά.( Ευθυμίου του μεγάλου) 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Αμέσως μετά θα τελεσθεί Ιερό μνημόσυνο για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χρυστόδουλο ενώ στη συνέχεια στο αρχονταρίκι θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου.
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στην Παναγία.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα.Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.
Σάββατο 26 Ιανουαρίου 7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία
 Κυριακή 27 Ιανουαρίου ( Ανακομιδή Ι.Λειψάνων Ιερού Χρυσοστόμου) 6.30π.μ.-10.00π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού , του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Ακολουθία  του Όρθρου και Θεία Λειτουργία
9.15 μ.μ. Οσίου Εφραίμ του Σύρου  (Νυχτερινή Θεία Λειτουργία)
Τετάρτη 30 Ιανουαρίου ( Τριών Ιεραρχών )7.00π.μ.-8.30π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.
6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία .Ακολουθεί το Ιερό Απόδειπνο.



Recommended Post Slide Out For Blogger