Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Στην αιωνιότητα ο Επίσκοπος Κισούμου Αθανάσιος

Bishop Athanasios of Kisumu
Πηγή : Romfea.gr

Εκοιμήθη σήμερα, Παρασκευή 4 Ιανουαρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κισούμου Αθανάσιος.

Nα σημειωθεί ότι η Romfea.gr ήταν η πρώτη που είχε γράψει ότι ο μακαριστός Επίσκοπος Κισούμου νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Αγίου Βικεντίου στο Γούστερ της Μασαχουσέτης στην Αμερική.
Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κισούμου καὶ Δυτικής Κένυας κ. Αθανάσιος Amos Akunda Masaba, γεννήθηκε στο Ebusiratsi Ebukhubi, Bunyore Δυτικής Κένυας.
Φοίτησε στο Mundecheyo Primary and Mill Hill Catholic High School στην Bunyore, στην Ιερατική Σχολή Μακάριος ο Γ΄ και στην Θεολογική Σχολή Τιμίου Σταυρού στις ΗΠΑ. Επίσης τυγχάνει Διδάκτωρ Θεολογίας (DTH), από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Αφρικής (UNISA).
Διάκονος χειροτονήθηκε στις 12 Απριλίου 1998 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζιμπάπουε κ. Σεραφείμ και Πρεσβύτερος στις 25 Ιουλίου 2002, από τον ίδιο Αρχιερέα ως Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας. Αρχιμανδρίτης χειροθετήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2010 από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Δαμασκηνόν.
Υπηρέτησε στην Μητρόπολη Κένυας, στην Μητρόπολη Βοστόνης ΗΠΑ και στην Ιεραποστολή της νοτίου Αφρικής.
Εχρημάτισε αναπληρωτής Κοσμήτορας στο Κατηχητικό σχολείο στην Yeovile Νότιας Αφρικής, Διευθυντής της Αποστολής και υπεύθυνος της Ιεραποστολής και Ποιμαντικής.
Επίσης ἐκπροσώπησε το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, και στο Παναφρικανικό Συμβούλιο των Εκκλησιών ως μέλος της εκτελεστικής και της Γενικής επιτροπής.
Διετέλεσε Διευθυντής Ιεραποστολής και Ποιμαντικής της Νεολαίας. Επίσης Λέκτορας Τελετουργικής, Πατρολογίας, Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας και Οικουμενισμού στην Πατριαρχική Ιερατική Σχολή Ναϊρόμπι της Κένυας, Μακάριος Γ΄.
Ήταν μέλος του Association of the Theological Institutions of Eastern Africa (ATIEA).

Recommended Post Slide Out For Blogger