+++Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Προετοιμάζουμε σιγά σιγά το Ιερό Σαρανταλείτουργο των Χριστουγέννων .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες .

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ας μιμηθούμε την ζωή τους.


Σήμερα, Εθνική Εορτή των Προστατών της Παιδείας, επέλεξε το κράτος να κλείσει τα Σχολεία για να κοιμηθούν και να ξεκουραστούν οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά, τιμώντας έτσι τους Τρεις Ιεράρχες που δεν κάθισαν ούτε λεπτό στη ζωή τους.
Ευτυχώς, πολλά Σχολεία μερίμνησαν για εκκλησιασμό τις άλλες μέρες. 
Ας μιμηθούμε τουλάχιστον κάτι από τη ζωή τους αν δε μπορούμε να τους μοιάσουμε. 
Ας μιμηθεί το κράτος τη μόρφωση που αξιοποίησαν για τους συνανθρώπους τους. Να κοιτάξει κατάματα την κατάσταση των δημοσίων νοσοκομείων μας που ο άνθρωπος αισθάνεται κυριολεκτικά "σκουπίδι". 
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Να κοιτάξει την Παιδεία, τους εκπαιδευτικούς που καπνίζουν και αθυροστομούν μπροστά στα παιδιά. Τις άθλιες συνθήκες στα Πανεπιστήμια. Να αξιοποιήσει τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα κτίρια, μήπως μπει κανένα κρεβάτι και κοιμήσουν κανέναν άστεγο. 

Να εκπαιδεύσει από την αρχή τους οδηγούς, πως το να οδηγείς μόνιμα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης είναι σχεδόν έγκλημα. Να κοιτάξει τις ανύπαρκτες κοινωνικές δομές της χώρας που όταν παίρνεις τηλέφωνο σου λένε "δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τόσο οργανωμένο".
Ας οργανωθεί και η Εκκλησία περισσότερο κι ας επικεντρωθεί στην πνευματική καλλιέργεια των ποιμένων της, έτσι ώστε όλες οι αγαθοεργίες να έχουν πραγματικό νόημα και συνέχεια.
Ευτυχώς υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
Ας αλλάξουμε λοιπόν πρώτα εμείς οι ίδιοι, μιμούμενοι τη ζωή των Αγίων για να υπάρχει ελπίδα Σωτηρίας της ψυχής μας πρωτίστως αλλά και της Χώρας στην οποία ζούμε.
Χρόνια πολλά κι ευλογημένα!
Recommended Post Slide Out For Blogger