Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

6 ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΨΟΥΣ Από 06/06 έως 11/06/2012

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΑΠΗΣ
Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Πυργοτέλους 3α Παγκράτι
ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 116 35
ΤΗΛ. 210 7018021
FAX. 210 7519298
      
1η Μέρα Τετάρτη  06 Ιουνίου  2012
Ώρα 17.30 αναχώρηση από το Παγκράτι   με προορισμό τον Πειραιά. Στις 19:00 αναχώρηση με το πλοίο. Άφιξη στην Πάτμο στις 03:00. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
2η Μέρα Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012
Μετά το πρωινό εκδρομή με καραβάκι στους Λειψούς (προαιρετικά). Προσκύνημα στην Παναγία του Χάρου. (και για τους εκδρομείς που δεν επιθυμούν την προαιρετική εκδρομή μπορούν να περιπλανηθούν στην  Πάτμο).Φαγητό στους Λειψούς. Επιστροφή το απόγευμα.
3η Μέρα Παρασκευή  08 Ιουνίου 2012
Μετά  το  πρωινό αναχώρηση για την εκδρομή  μας  με στάση για προσκύνημα στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως .Βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και στο μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και πρόκειται για τη μικρή σπηλιά στην οποία έζησε για δύο χρόνια ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, κατά τα έτη 95-97 μ.χ., όταν εξορίστηκε στο νησί.  Μέσα σ΄αυτή την σπηλιά άκουσε τη φωνή του Κυρίου και έγραψε το θεόπνευστο βιβλίο, την Αποκάλυψη. Το Σπήλαιο περιβάλλεται από το μοναστικό συγκρότημα, που κτίστηκε τον 17ο αιώνα και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο του, σε βάθος 4 μέτρα περίπου. Κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια, που οδηγούν στο Ιερό Σπήλαιο, συναντούμε το παρεκκλήσι της Αγίας Άννας, που είναι κτισμένο ακριβώς μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Το εκκλησάκι αυτό λέγεται ότι το έκτισε ο Όσιος Χριστόδουλος. Στο εσωτερικό του Σπηλαίου θα δούμε το Σταυρό που χαράχθηκε, σύμφωνα με την Ιερή Παράδοση, από τον Ιωάννη τον Ευαγγελιστή, την τριπλή σχισμή στην οροφή της σπηλιάς απ΄όπου ακουγόταν η φωνή, που είπε στον Ιωάννη να γράψει την Αποκάλυψη, καθώς και το σημείο, όπου ο Ιωάννης ξάπλωνε για να κοιμηθεί. Ο Ιωάννης υπαγόρευε την Αποκάλυψη στον μαθητή του  Πρόχορο.
Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου. Το καστρομονάστηρο αυτό είναι ένα μοναδικό μνημείο της Ορθοδοξίας. Δεσπόζει σε όλο το νησί καθώς είναι κτισμένο στην κορυφή του λόφου απέναντι από το λιμάνι του νησιού, τη Σκάλα. Η Μονή κτίστηκε το 1088 από τον Όσιο Χριστόδουλο, στον οποίο είχε παραχωρηθεί το νησί από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Αλέξιο Κομνηνό Α’. Έχει την αρχιτεκτονική δόμηση βυζαντινού κάστρου. Έτσι προστατευόταν από τις πειρατικές επιδρομές. Εντός των τειχών του Μοναστηρίου θα δούμε τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου  Ιωάννου, ο οποίος κοσμείται με σημαντικές τοιχογραφίες, που ανήκουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού. Από τις βυζαντινές εικόνες της εκκλησίας το ενδιαφέρον των προσκυνητών επικεντρώνεται σ’ αυτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, την οποία δώρισε στην Μονή ο αυτοκράτορας Αλέξιος Α, καθώς και στην ψηφιδωτή εικόνα του Αγίου Νικολάου. Η Αγία Τράπεζα της εκκλησίας είναι κατασκευασμένη από συμπαγή πέτρα, που λέγεται ότι προέρχεται από τον αρχαίο ναό της Θεάς Άρτεμης. Ο Ναός έχει 2 παρεκκλήσια. Το ένα είναι αφιερωμένο στον Όσιο Χριστόδουλο, του οποίου τα λείψανα φυλάσσονται στην λειψανοθήκη του Ναού και το δεύτερο είναι αφιερωμένο στην Παναγία. Επίσης άξιο επίσκεψης είναι το μουσείο της Μονής.
Συνεχίζουμε νοτιοδυτικά του Μεγάλου Μοναστηριού για την Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1607 από τον Πάτμιο ιερομόναχο Παρθένιο Παγκώστα. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής.
Φαγητό στον Γροίκο. Ο Γροίκος είναι ένα δημοφιλές μέρος για διαμονή  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γιατί είναι πιο ήσυχος από τα περισσότερα χωριά. Η ακτή του είναι η μακρύτερη του νησιού, έχει φυσική σκιά από τα αλμυρίκια. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο.  
4η Μέρα  Σάββατο 09 Ιουνίου 2012 
Μετά  το  πρωινό  αναχώρηση για την Ιερά Μονή  Ευαγγελισμού  Μητρός  του  Αγαπημένου.
Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και ιδρύθηκε το 1613 από τον ιερομόναχο του μεγάλου μοναστηριού Νικηφόρο. Αποτελείται από το ναό της Ευαγγελίστριας και έχει ένα τριώροφο αμυντικό πύργο, όπου  βρίσκονται τα παρεκκλήσια του Αγίου Λουκά και του Αγίου Αντωνίου.
Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στο Ιερό Κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού, στα λεγόμενα Λουκάκια της Πάτμου, που είναι ένα μεγάλο ξεχωριστό προσκύνημα και Ησυχαστήριο, έργο και κόπος του αγίου Καθηγούμενου και Εξάρχου του νησιού. Συνεχίζουμε για το λόφο Κουμάνα. Θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας της Κουμάνας, προσκύνημα που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.  Στη συνέχεια  επισκεπτόμαστε το σημαντικότερο χωριό, το οποίο είναι ο Κάμπος. Απέχει 6 περίπου χλμ από τη Σκάλα. Χωρίζεται σε άνω  και κάτω Κάμπο. Κάτω κάμπος ονομάζεται η παραλία.
Ο άνω Κάμπος είναι χτισμένος γύρω από μία γραφική πλατεία. Συνεχίζουμε στον Κάτω Κάμπο, που βρίσκεται η παραλία και εκεί μπορούμε να σταματήσουμε για φαγητό ή για μπάνιο. Επιστροφή  στο  ξενοδοχείο μας.  
5η Μέρα Κυριακή 10 Ιουνίου 2012
 Εκκλησιασμός, πρωινό  και  τα  τελευταία  ψώνια στο πανέμορφο νησί της Πάτμου. Στις 23:55 το πλοίο αναχωρεί από την Πάτμο για Πειραιά. (Έως  τις 19:00  έχουμε  παραμονή στο  ξενοδοχείο μας.)
6η Μέρα Δευτέρα  11 Ιουνίου 2012   
Άφιξη στον Πειραιά στις 08:05 το πρωί.
Τιμή  Συμμετοχής ανά άτομο:
1.       245 ΕΥΡΩ   χωρίς καμπίνα στο πλοίο (οικονομική θέση-κατάστρωμα)
2.       255 ΕΥΡΩ   χωρίς καμπίνα στο πλοίο.(σε θέση αεροπορικού τύπου)
3.       285 ΕΥΡΩ   χωρίς καμπίνα προς Πάτμο, σε 2κλινη καμπίνα από Πάτμο.(ΑΒ2) 
4.       310 ΕΥΡΩ   σε 4κλινη καμπίνα προς Πάτμο (ΑΒ4) και σε 2κλινη από Πάτμο.(ΑΒ2)
5.       320 ΕΥΡΩ  σε 2κλινη καμπίνα (ΑΒ2) και προς Πάτμο και από Πάτμο
Περιλαμβάνει:
·         Μεταφορά από Παγκράτι – Πειραιά & επιστροφή
·         Ακτοπλοϊκά εισιτήρια με  Blue Star  από  το  λιμάνι του Πειραιά προς το  λιμάνι  της Πάτμου και  επιστροφή
·         Ξενοδοχείο  3*  στο  κέντρο  της  Σκάλας με  πρωινό για 4 διανυκτερεύσεις συν ½ μέρα έως τις 19:00 (την τελευταία ημέρα) σε δίκλινα  δωμάτια.
·         2 μέρες  περιήγηση  του  νησιού με πούλμαν
Μεταφορές με πούλμαν από το  λιμάνι  της  Πάτμου  στο  ξενοδοχείο & επιστροφή την ημέρα της αναχώρησης
·         ΦΠΑ
·         Ταξιδιωτική ασφάλεια    
Δεν περιλαμβάνει:
·         Γεύμα και Δείπνο
·         Το εισιτήριο για την προαιρετική εκδρομή στους Λειψούς(στοιχίζει 14 ΕΥΡΩ-θα το βγάλει ο καθένας προσωπικά)
Τρόπος πληρωμής: 100 ΕΥΡΩ προκαταβολή. Εξόφληση μέχρι 25-5-2012
Πληροφορίες: Τζαναβάρα Κων/να Τηλ. 210-7018021
Recommended Post Slide Out For Blogger