.+++Οι ακολουθίες της Mεγάλης Τετάρτης 8 Απριλίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθούν με το ακόλουθο πρόγραμμα :7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.5.00μ.μ. Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. (Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι)+++ Οι ακολουθίες της Mεγάλης Πέμπτης 9 Απριλίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθούν με το ακόλουθο πρόγραμμα : 7.30π.μ. Ακολουθία του εσπερινού και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.6.30μ.μ. Ακολουθία των Αγίων Παθών .+++Η φιλανθρωπική ομάδα ¨από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής,οργάνωσε και φέτος ένα υπέροχο Πασχαλινό παζαράκι για την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής σε Ελλάδα και Αφρική .Ένα Πασχαλινό παζαράκι με πανέμορφες χειροποίητες λαμπάδες.Το παζάρι μας λειτουργεί στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα.Σας περιμένουμε!...

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Εγώ, εσύ και το κινητό - Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος...της μοναξιάς μας...


Δεν χρει­ά­ζε­ται να τα­ξι­δέ­ψου­με έ­ως την Α­με­ρι­κή για να δι­α­πι­στώ­σου­με ό­τι η σχέ­ση ε­νός ση­μαν­τι­κού πο­σο­στού του πλη­θυ­σμού με τα smartphones δι­α­μορ­φώ­νει έ­να ε­πι­κοι­νω­νια­κό υ­βρί­διο, με χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά αν­θρώ­που και βλέμ­μα ο­θό­νης.

Δη­μο­σκό­πη­ση σε 1.102 Α­με­ρι­κα­νούς η­λι­κί­ας 18-34 ε­τών, κα­τό­χους smartphones, ή­ταν α­πο­κα­λυ­πτι­κή για τις συ­νή­θει­ές τους: το 55% πα­ρα­δέ­χθη­κε ό­τι αγ­γί­ζει την ο­θό­νη της συ­σκευ­ής ε­νό­σω ο­δη­γεί. Πε­ρισ­σό­τε­ρο α­πό το 1/3 των συμ­με­τε­χόν­των στην έ­ρευ­να α­νέ­φε­ρε ό­τι τσέ­κα­ρε δια­ρκώς το κι­νη­τό ε­νό­σω βρι­σκό­ταν στο σι­νε­μά. Το 19% έ­ρι­χνε κλε­φτές μα­τι­ές στα ει­σερ­χό­με­να μη­νύ­μα­τα, ε­νώ πα­ρευ­ρι­σκό­ταν σε κά­ποι­α θρη­σκευ­τι­κή τε­λε­τή.
Πηγή : ενοριακή ζωή

Α­πό την πα­ρα­τή­ρη­ση και μό­νο στους δρό­μους της Α­θή­νας, στα μέ­σα μα­ζι­κής με­τα­φο­ράς, σε κα­φε­τέ­ρι­ες και μπαρ, τα πο­σο­στά της α­με­ρι­κα­νι­κής δη­μο­σκό­πη­σης δεν μοιά­ζουν ξέ­να με τις δι­κές μας συ­νή­θει­ες. Το αν­τί­θε­το. Θα έ­λε­γε μά­λι­στα κα­νείς ό­τι με την κρί­ση έ­χει αυ­ξη­θεί ο α­ριθ­μός των χρη­στών, ό­σων βυ­θί­ζον­ται στο κι­νη­τό τους ό­λο και πιο πο­λύ, ό­λο και πιο εμ­μο­νι­κά.

Η σχέ­ση εί­ναι πα­λιά, έ­χει ε­πι­ση­μαν­θεί και σχο­λια­στεί, συ­χνά δαι­μο­νο­ποι­ών­τας το Δι­α­δί­κτυ­ο και την η­λε­κτρο­νι­κή «συ­νο­μι­λί­α». E­χει α­να­λυ­θεί η κω­δι­κο­ποι­η­μέ­νη γλώσ­σα των μη­νυ­μά­των, έ­χει προ­βλη­μα­τί­σει η με­τάλ­λα­ξη της ε­πι­κοι­νω­νί­ας σε μια τα­χυ­με­τα­φο­ρά σκέ­ψε­ων και πλη­ρο­φο­ρι­ών. O­μως η πρό­σφα­τη έ­ρευ­να φέρ­νει στην ε­πι­φά­νεια κά­τι α­κό­μα: τη με­ρι­κή ε­ξα­φά­νι­ση του φί­λου ή συν­τρό­φου α­πό το ο­πτι­κό πε­δί­ο! Η με­τα­ξύ των δύ­ο σχέ­ση εί­ναι δι­α­με­σο­λα­βη­μέ­νη, ό­πως σε έ­ναν (ό­λο και με­γα­λύ­τε­ρο) βαθ­μό η ε­πα­φή με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα στα μι­κρά και κα­θη­με­ρι­νά.

Η ε­ξάρ­τη­ση α­πό την ο­θό­νη του κι­νη­τού, μια μα­ζι­κή σχε­δόν νεύ­ρω­ση, που στοι­χί­ζει σε τρο­χαί­α (ε­ξαι­τί­ας της προ­σο­χής που α­πο­σπά­ται - κλά­σμα­τα δευ­τε­ρο­λέ­πτου αρ­κούν γι’ αυ­τό), που α­πε­νερ­γο­ποι­εί σι­γά σι­γά τα α­να­κλα­στι­κά σε σχέ­ση με το πε­ρι­βάλ­λον υ­πο­κα­θι­στών­τας τα με μη­χα­νι­κές κι­νή­σεις, που δι­α­μορ­φώ­νει μια άλ­λη κοι­νω­νί­α συμ­πε­ρι­φο­ράς και εν­συ­ναί­σθη­σης. Μια άλ­λη κοι­νω­νί­α βι­ω­μά­των και συ­ναι­σθη­μά­των. Α­φό­ρη­τη για κά­ποι­ους, συ­ναρ­πα­στι­κή για κά­ποι­ους άλ­λους.

Πώς θα εί­ναι αυ­τός ο νέ­ος κό­σμος; Το «χει­ρό­τε­ρος» εί­ναι η εύ­κο­λη α­πάν­τη­ση, με τα α­ξια­κά δε­δο­μέ­να που γνω­ρί­ζου­με και υ­πε­ρα­σπι­ζό­μα­στε. Το «δι­α­φο­ρε­τι­κός» εί­ναι η πιο σύν­θε­τη και ά­βο­λη. Η ε­πο­χή α­πο­στρέ­φε­ται τις βε­βαι­ό­τη­τες.

Της Μα­ρί­ας Κα­τσου­νά­κη, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 27 Iουλίου 2013
 
 Πηγή: taxiarhes.blogspot.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger