.+++Την Κυριακή των Βαΐων 5 Απριλίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα πραγματοποιηθεί γιορτή των Κατηχητικών μας με την παρουσίαση της παράστασης κουκλοθέατρου με τίτλο "ο Εκατόνταρχος".Η γιορτή μας θα κλείσει με δώρα πασχαλινά και λιχουδιές .Είστε προσκεκλημένοι όλα τα παιδιά με τους γονείς σας. Σας περιμένουμε !! +++ Οι ακολουθίες της Mεγάλης Δευτέρας 6 Απριλίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθούν με το ακόλουθο πρόγραμμα : 7.00π.μ. Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων. 7.00μ.μ. Ακολουθία του Νυμφίου. (Ακολουθεί ομιλία και προβολή με θέμα : Πάσχα στους Αγίους Τόπους με τον κ. Λυκούργο Μαρκούδη )+++Η φιλανθρωπική ομάδα ¨από καρδιάς» της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής,οργάνωσε και φέτος ένα υπέροχο Πασχαλινό παζαράκι για την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής σε Ελλάδα και Αφρική .Ένα Πασχαλινό παζαράκι με πανέμορφες χειροποίητες λαμπάδες.Το παζάρι μας λειτουργεί στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα.Σας περιμένουμε!...

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

8 υπερτροφές για υγιές πνεύμα



Πολλά ακούγονται κατά καιρούς για τροφές που ενδυναμώνουν το σώμα και το πνεύμα και μας...
κρατούν σε εγρήγορση. Η διατροφολόγος Linda Milo Ohr από το Institute of Food Technologies (IFT) παρουσιάζει τροφές που θα μας βοηθήσουν να παραμείνουμε υγιείς.

Φλαβανόλες: βρίσκεται στους κόκκους του κακάου και συνεπώς στην μαύρη σοκολάτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να προλάβει και την έλλειψη μνήμης που συνδέεται με την ηλικία.

Λιπαρά οξέα Ω3: είναι ιδανικά για την γνωστική μας υγεία και μπορούμε να τα βρούμε στις εξής τροφές: σολομό, γαύρο, σκουμπρί, ρέγκα, σαρδέλες, πέστροφα, τόνος, λινέλαιο, έλαιο canola, καρύδια και σόγια.
Πηγή : Τρομακτικό

Φωσφατιδυλοσερίνη και φωσφατιδικό οξύ: έρευνες έχουν αποδείξει τα θετικά τους αποτελέσματα στην πνευματική υγεία των ηλικιωμένων. Την πρώτη την βρίσκουμε στη λεκιθίνη της σόγιας, στο σκουμπρί, στη ρέγγα, στο χέλι και στον τόνο. Μπορούμε ακόμα να την βρούμε και σαν συμπλήρωμα διατροφής όπως και την δεύτερη ως παράγωγο της σόγιας. Χρησιμοποιείται επίσης και για την απόκτηση μυϊκού όγκου.

Καρύδια: προσθέστε στην διατροφή σας μερικά καρύδια και μπορείτε ακόμα και να προλάβετε το Alzheimer.

Κιτικολίνη: παρόμοια με την χολίνη καταναλώνεται για τις αρετές της σε νευρολογικό επίπεδο με μορφή συμπληρώματος διατροφής καθώς δεν υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα φαγητά.

Χολίνη: βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο κρέας, κυρίως το συκώτι, τα βερίκοκα, τα αυγά και τα σταυρανθή λαχανικά. Επίσης βοηθά στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών ιστών.

Μαγνήσιο: συνήθως χορηγείται σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλική διάσειση. Το μαγνήσιο βρίσκεται σε σόγια, μπανάνες, αβοκάντο, μαύρη σοκολάτα και φυσικά σε μορφή συμπληρωμάτων.

Μύρτιλα: είναι γνωστές οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες αυτού του φρούτου. Η κατανάλωσή του με μέτρο μπορεί να βοηθήσει και στην αύξηση του εγκεφαλικού νευρωνικού σήματος
Recommended Post Slide Out For Blogger