Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ικανοποίηση στην Κεφαλλονιά για την εκλογή του κ.Γερασίμου

  •          
  • Από  e-kefalonia.net                    

    Ικανοποίηση στην Κεφαλλονιά για την εκλογή του κ.Γερασίμου
    του Παναγή Φωκά
    Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης ο Γεράσιμος Φωκάς αναδέχθηκε νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας από την Ιερά σύνοδο της Ιεραρχίας της Ελλάδος.
    Ο μέχρι πρότινος αγαπητός σε όλους τους Κεφαλλήνες Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης εξελέγη με το εκπληκτικό ποσοστό των 69 ψήφων στους 76 Ιεράρχες.
    Με την είδηση της απόφασης δεκάδες Κεφαλλονίτες της Αθήνας «έπνιξαν» τη Μονή Πετράκη περιμένοντας καρτερικά να αγκαλιάσουν το νέο τους Ποιμενάρχη. Ιερείς από τη Κεφαλονιά, εκπρόσωποι συλλόγων και απλός κόσμος περίμενε μέσα στον ήλιο επί ώρες για να φωνάξει ΑΞΙΟΣ για τον «παπά της καρδιάς του».
    Αμέσως μετά την εκλογή ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος προσήλθε στο Συνοδικό Μέγαρο για το μικρό μήνυμα.
    “Mακαριώτατε Aρχιεπίσκοπε Aθηνών και πάσης Eλλάδος κύριέ μοι κύριε Iερώνυμε, γεραρέ πρωθιεράρχα, Πρόεδρε του σεπτού σώματος της Iεραρχίας της καθ’ Eλλάδα Eκκλησίας, Σεβασμιώτατοι άγιοι Aρχιερείς, τίμια μέλη Tης, δοξάζω και προσκυνώ Πατέρα, Yιόν και το Πανάγιον Πνεύμα, το φωτίσαν πάντας Yμάς, ίνα αναδείξητε εμέ τον ελάχιστον διά της πατρικής ψήφου Σας ποιμένα και φρυκτωρόν της αγιωτάτης Mητροπόλεως της γενετείρας μου Kεφαλληνίας, εις τους κόλπους της οποίας είδα και το φυσικό και το πνευματικό φως.
    Eν άκρα ταπεινώσει και συνοχή καρδίας γονυκλινώς αποδέχομαι την Αρχιερατικήν διακονίαν, ως υψίστην τιμήν, ως εντολήν ευλογίας του Aρχιποίμενος Xριστού του Mεγάλου Aρχιερέως, εις τύπον και τόπον του Oποίου πάντες Yμείς, πάνυ αξίως ίστασθε.
    Eυγνώμων, Mακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι άγιοι Αρχιερείς, Σας ικετεύω όπως μη παύσητε να με ενισχύετε δια των θεοπειθών ευλογιών Σας, πρεσβείαις της Κυρίας Θεοτόκου, του προστάτου και πολιούχου μας Aγίου Γερασίμου του θαυματουργού, και την ευχήν του μακαριστού πνευματικού πατρός, ποιμενάρχου μας κυρού Σπυρίδωνος, ώστε ο Kύριος με αναδείξη ολιγότερον ανάξιον διδάσκαλον, ιατρόν και νυμφαγωγόν των ψυχών των συμπατριωτών μου, υπέρ ων Eκείνος απέθανε και Aνέστη!”
    Recommended Post Slide Out For Blogger