Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Το πανδοχείο της καρδιάς μας


Μέσα σ᾿ έναν κόσμο βουτηγμένο στο αίμα των πολέμων, ακρωτηριασμένο από την ανθρώπινη λεηλασία, κυριολεκτικά χαμένο μέσα στο χάος μιας διεστραμμένης λογικής, έρχονται και τούτα τα Χριστούγεννα. Έρχεται για άλλη μια φορά ο Κύριος, να μας θυμίσει πως γεννήθηκε και για μας. Γεννημένος σε μια φάτνη αλόγων, γιατί ήταν ταπεινός, ζητάει λίγη θέση στην καρδιά μας.
Τόσο αγαπά ο Κύριος τον άνθρωπο, που καταδέχεται να αναπαύεται στην καρδιά του. Δεν είναι ἀδυναμία του Θεού αυτή, μα υπερβολική αγάπη, να θέλει να φιλοξενηθεί στην καρδιά μας.
Ας δώσουμε στον Κύριο, λοιπόν, μια θέση στην καρδιά μας να ξαποστάσει και σ᾿ εκείνη τη θέση η θεία χάρις του Αγίου Πνεύματος είναι ικανή να κάνει θαύματα μέσα μας και γύρω μας. Για τόσα πράγματα, για τόσους αγαπημένους μας δίνουμε θέσεις μέσα μας.
Πηγή : Χριστιανική Φοιτητική δράση


Ας δώσουμε και φέτος τα Χριστούγεννα μία θέση για τον Ιησού. Ας μην αφήσουμε άλλο τον Ιωσήφ να αναζητά κατάλυμα για να γεννηθεί ο Χριστός, χτυπώντας από πανδοχείο σε πανδοχείο.
Όλα τα πανδοχεία ήταν γεμάτα τη νύκτα που γεννήθηκε ο Ιησούς στη φάτνη. Όλες οι καρδιές μας πανδοχεία γεμάτα από μίσος, εγωισμό, αυταρέσκεια, αδικία, ανηθικότητα. Θα αφήσουμε όλους αυτούς τους βλαβερούς καί ξένους επισκέπτες να πιάσουν τη θέση του Χριστού, κι Εκείνος θα ξαναγεννηθεί στην περιφρονημένη φάτνη;
Σηκωθείτε, αδελφοί μου, να αδειάσουμε το πανδοχείο της καρδιάς μας από τα θανατηφόρα πάθη μας στη θεία εξομολόγηση, για να περάσει και νά γεννηθεί ο Αρχηγός της ζωής, το Φώς του κόσμου, η Αλήθεια μέσα μας και να γεννηθεί ξανά η δίψα της θείας κοινωνίας μαζί Του.
Λαμπρινή Πρωτονοταρίου-
Παρασκευαΐδου
Recommended Post Slide Out For Blogger