Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

7η αποστολή στην Ουγκάντα-Από χώμα και όνειρα.


ευχαριστούμε το γιατρό Ενώχ για το σκίτσο του

Και φέτος με τη χάρη και την ευλογία του Θεού,ετοιμάζουμε την 7η αποστολή μας στην Ουγκάντα.

Εδώ και επτά  χρόνια έχει δημιουργηθεί με την βοήθεια της Ιεράς Μονης Παναγίας Χρυσοπηγής στο χωριό Λουγκουζί της Ουγκάντας  μία Ορθόδοξη ενορία με Ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος,Ιατρείο που προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους ιθαγενείς , φάρμα και χωράφι η καλλιέργεια του οποίου βοηθά τους πιο φτωχούς στο χωριό..Ακόμη ολοκληρώνεται το δημοτικό σχολείο, ενώ φέτος ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την ανέγερση και του γυμνασίου.


Κάθε καλοκαίρι εθελοντές από την Ελλάδα :γιατροί, νοσηλευτές και κυρίως φοιτητές  ,νέοι άνθρωποι κατεβαίνουν  στην χώρα αυτή για να προσφέρουν τις γνώσεις και το χαμόγελό τους σε μία κατασκήνωση για όλο το χωριό με μαθήματα υγιεινής και πρώτων βοηθειών ,μαθήματα καλλιέργειας  ώστε σταδιακά να βελτιώσουν  αυτοί οι άνθρωποι το τρόπο της ζωής τους.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί προγράμματα για τις φυλακές  ,ταμείο για την καλύψη φαρμάκων κυρίως για τη ελονοσία για τους πιο φτωχούς των φτωχών .Φέτος στο χωριό ξεκίνησε πτηνοτροφική μονάδα ,ενώ πρόγραμμα καλλιέργειας και διάθεσης μανιταριών είναι ήδη σε εξέλιξη

Εδώ και έξι χρόνια συνεχίζουμε με τη διακονία του π.Γεωργίου Νυόμπι τη λειτουργία του Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος,τη  λειτουργία Ιατρείου ,το πρόγραμμα αναδοχής για 220 παιδιά σήμερα ώστε να πάνε στο σχολείο.

Συνεχίζουμε με τη δημιουργία εδώ και ένα χρόνο μιας νέας Ιεραποστολής στη Νότια Ουγκάντα στο χωριό Ρουμπάρρε .Σήμερα  εκεί έχει δημιουργηθεί μία εκκλησία καμωμένη με λαμαρίνα ξύλα και ευελπιστούμε να δημιουργηθεί μία εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία την Μυρτιδιώτισσα .Με με τη διακονία του π.Αριστοτέλη Ασήμουε και της πρεσβυτέρας Μαγδαληνής,έχει δημιουργηθεί μία ζωντανή ενορία με 200 ψυχές.

Με την βοήθεια των εθελοντών μας  που βοηθούν  ως ανάδοχοι στο μυστήριο,οργανώνουμε τη βάπτιση  νέων μελών της εκκλησίας ,οι ενήλικοι των οποίων παρακολούθησαν μαθήματα κατήχησης και ορθόδοξης ζωής.

Επισκεπτόμαστε αρκετούς σταθμούς ιεραποστολικής δράσης ,όπου δίνουμε στους ιερείς. ιερατικά είδη που φέρνουμε από την Ελλάδα ( ιερατικές στολές,καλλύματα,μάκτρα,ράσα,νάμα,λιβάνι, και εικόνες).

Παράλληλα για πρώτη φορά ,με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά θα πραγματοποιηθεί στην ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος στο Λουγκουζί με φροντίδα της ιεραποστολής μας ,Σεμινάριο Λειτουργικής ζωής και ποιμαντικής δράσης για τους κληρικούς της Μητροπόλεως Ουγκάντας.Μία προσπάθεια που ευελπιστούμε να αποτελέσει θεσμό για την για τη Μητρόπολη και την ενορία μας και να επεκταθεί και σε χώρους ιεροσπουδαστών και ορθοδόξων νέων.

Ακόμη φέτος θα πραγματοποιηθεί και η 6η  Ορθόδοξη κατασκήνωση στο χωριό Λουγκουζί,που περιελαμβάνει  συμμετοχή στην Ορθόδοξη λατρεία, μαθήματα ορθοδόξου κατήχησης,ομαδικά παιχνίδια και κοινό φαγητό .

Δεν είχαμε αλήθεια κανένα άλλο να μοιραστούμε παρά ένα μεγάλο ένα ευχαριστώ για την αγάπη και την βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων που βοήθησαν και βοηθούν με γνώμονα  την ψυχή τους.Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε πως με τη χάρη του Θεού θα προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε  να βοηθούμε  όλους εκείνους που τελειώνοντας κάθε ταξίδι, μας λένε και μας χαιρετούν. Μη μας ξεχνάς.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται.

Εθνική τράπεζα: 656/201115-86 στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας George Nyombi
Recommended Post Slide Out For Blogger