Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Αφιέρωμα μνήμης στη Μικρασία στο θέατρο Πέτρας με όνειρα και μουσικές




Την Παρασκευή 31 Μαίου  πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση "Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου. στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη Μία συγκλονιστική  στιγμή για όλους μας που μας έδωσε να ευκαιρία να θυμηθούμε ,να ζήσουμε ,να τιμήσουμε,να συνεχίσουμε.
Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς' της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπολέως σε μία εξαιρετική ευκαιρία μας ομόρφυνε με όνειρα, μουσικές και χορούς από τη Μικρασία

Πρόκειται για δυο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους  αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Είναι ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου .
Πλήθος κόσμου βρέθηκαν σε αυτή τη Μικρασιάτικη γιορτή .
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως που απέδωσαν χορούς από τη Μικρασία και τη Μακεδονία.
Ακολούθησε η παράσταση «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» ενώ στο τέλος της εκδηλώσεως νέοι του Συλλόγου Ποντίων Πετρουπόλεως και Ιλίου «Μανουήλ ο Κομνηνός χόρεψαν έναν συγκλονιστικό Πυρρίχιο δένοντας στα πάθη του Ελληνισμού Μικρασία και Πόντο  
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο της Πετρούπολης για την παραχώρηση του θεάτρου τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως και ιδιαίτερα τον π.Σπυρίδωνα Αργύρη και τους συνεργάτες του για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της προσπάθειά; μας   .
Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ.Ελένη Δικαίου για την τιμή που μας έκανε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα διασκευής και παρουσίασης του βιβλίου «τα κοριτσάκια με τα ναυτικά»  σε θεατρική μορφή. Η συνεργασία μας μας άφησε γλυκασμό ψυχής Πρόκειται για ένα πρόσωπο που εκφράζει τη γνησιότητα και το Μικρασιάτικο ήθος .
Η παράστασή μας δεν θα είχε γίνει, αν οι δύο πρωταγωνίστριες του έργου Αγγελική Δασούλα και Αγγελική Παντελή δεν το ξεκινούσαν με τόσο κόπο και δεν το συνέχιζαν με τόση  συνέπεια.Τις ευχαριστούμε από καρδιάς πολύ
Στην παράστασή μας συμμετείχαν ακόμη  :
Πατέρας -Δημήτρης Παπαδοκοτσώλης
Μητέρα – Καρολίνα Βακαλοπούλου
Και οι μικρές : Ελένη Παπαπαύλου και Φιλοθέη Χαβαντζόγλου
Χορεύουν και παίζουν: Θοδωρής Νάσιος, Μάρθα Κυπρή , Γιώργος Αγγελόπουλος, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Ντίνα Δημητρακοπούλου, Γιάννης Αποστολόπουλος, Βασίλης Γεωργακόπουλος, Ελένη Μαρκοπούλου, Χριστίνα Μαρκοπούλου, Δέσποινα Νιγδέλη, Σταύρος Νιγδέλης, Χρήστος Γρίβας, Θάλεια Λαμπίδη, Χριστίνα Σεφερλή, Ευαγγελίνα Μαζιώτη, Σοφία Μαζιώτη, Σοφία Περδετζόγλου, Δημήτρης Γκαγκαστάθης και Γιαννίκος Γιαννάκος.
Διδασκαλία χορών : Χρήστος Γρίβας
Τραγούδησε η Γιάννα Δούμα
Κανονάκι έπαιξε ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης
Επιμέλεια φωτισμού: Βίκυ Γεωργίου
Δημιουργία Σκηνικών : Μαρία Φουτούγιου, Παναγιώτης Φουτούγιος
Ευχαριστούμε ακόμη τον κ. Σταμάτη Σπανουδάκη για την άδεια να ακουστεί δική του μουσική στην παράστασή μας.
Ακόμα τους: Γιάννη Ζαργάνη ,Παρασκευή Σδούγκου ,και τους μουσικούς Ελένη, Στέλιο και Μαρία Σδούγκου
Η θεατρική μας παράσταση προσπάθησε στους ζοφερούς καιρούς που ζούμε, να δώσει ελπίδα, πίστη και θάρρος σε όλους μας Ένα πανάρχαιο δηλαδή μυστικό που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, κρατώντας το στα χέρια και την καρδιά τους.
Ευχαριστούμε πολύ !

Recommended Post Slide Out For Blogger