Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Χειροτονία εις διάκονον του Χριστοφόρου Μουγίνκο από την Ουγκάντα


Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 χειροτονήθηκε διάκονος ο φοιτητής Θεολογίας που σπουδάζει στην Ελλάδα,Χριστόφορος Μουγίνγκο από την Ουγκάντα από τον Σεβ.Μητροπολίτη Πολυανής, Κιλκισίου και Αγίου Αθανασίου κ. Εμμανουήλ, κατόπιν ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτου Καμπάλλας και πάσης Ουγκάντας κ.Ιωνά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Κιλκίς .


Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο σχέδιο του Θεού που την σημερινή ημέρα παίρνει μορφή και τις πολλαπλές ευκαιρίες που δόθηκαν στον νέο Διάκονο για να σπουδάσει Θεολογία και σήμερα να χειροτονηθεί διάκονος.Ανεφέρθη στον π.Νικόλαο Μπαγιόγκο που στάθηκε πνευματικός πατέρας του Χριστοφόρου και τον οδήγησε στην εκκλησία ,αλλά και στον Σεβ.κ.Ιωνά που βρίσκεται πάντοτε κοντά στον νέο διάκονο και τον βοηθά πνευματικά.
Για τη χειροτονία ταξίδεψε από τη μακρινή Ουγκάντα η διακόνισσα πλέον Ρουθ και βρέθηκαν ακόμη αρκετοί φίλοι και πνευματικοί αδελφοί από την Αθήνα για το μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός.Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον π. Επιφάνιο που μας φιλοξένησε στο Πνευματικό κέντρο με αγάπη και μας πρόσφερε εορταστικό γεύμα.Ευχαριστούμε πολύ
Καλή διακονία π.Χριστοφόρε.. Σε συνοδεύουν οι προσευχές και η αγάπη μας .












Recommended Post Slide Out For Blogger