Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Πως εκλήθης αδελφέ; Παΐσιος μοναχός


Κουρά νέου μοναχού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής 


Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού και σε ατμόσφαιρα κατανυκτική τελέσθηκε η κουρά του νέου Μοναχού της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής του έως τώρα δοκίμου Χρήστου Αθανασόπουλου ο οποίος ονομάσθηκε Παΐσιος Μοναχός την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.
Την  ακολουθία της κουράς  τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.Ευσέβιος και Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος.
Στους προτρεπτικούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου αναφέρθηκε στην μεγάλη πνευματική σχέση που συνέδεε τον νέο μοναχό με τον ίδιο πριν πολλά χρόνια και τώρα τον αξιώνει ο θεός να εισέλθει στις τάξεις της μοναχικής πολιτείας.
Ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Εφραίμ αναφέρθηκε με λόγους αγάπης στον νέο αδελφό και τον προέτρεψε να συνεχίσει και ενδυναμώσει τον πνευματικό του αγώνα στον μοναχικό στίβο.
Στην ακολουθία βρέθηκαν οι γονείς ,τα αδέλφια του νέου αδελφού με τις οικογένειές τους, συγγενείς και πολλοί πνευματικοί αδελφοί της Μονής που ήρθαν να ενώσουν τις προσευχές στο ξεκίνημα ενός ανθρώπου στο δρόμο της μοναχικής ζωής.

Μ








 

Recommended Post Slide Out For Blogger