Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Και εμείς που κατηγορούμε τους κατοίκους της Βηθλεέμ ,τους μιμούμαστε.



Του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου

Απόσπασμα από το βιβλίο "Ο Θεός στη γη μας"

Με συγκρατημένη την ανάσα και με γεμάτη από προσδοκίες προσμονή, περίμενε τη νύχτα εκείνη όλη η ανθρωπότητα. Χιλιάδες χρόνια πριν πάλευε απεγνωσμένα να βρει την αλήθεια.,  Και η ίδια δεν αγνοούσε ότι μέσα στο σκοτάδι έπλεε χωρίς φως χωρίς πυξίδα χωρίς προσανατολισμό .

Και εμείς που κατηγορούμε τους κατοίκους της Βηθλεέμ ,τους μιμούμαστε. Στην παράκληση του Χριστού έχουμε πρόχειρη την απάντηση δεν υπάρχει χώρος εδώ και του κλείνουμε την πόρτα .Πόσες αλήθεια ψυχές δεν ανοίγουν την πόρτα στον Κύριο δεν τον θέλουν τον αρνούνται προτιμούν να μένουν κλεισμένες δεν θέλουν να αισθανθούν το γλυκασμό της παρουσίας Του. Μέσα στα πλούτη και τους θησαυρούς της γης νομίζουν ότι θα βρουν αυτό που ζητούν, μένουν όμως με την ψυχρότητα και την αδιαφορία .

Είναι ψυχές σκοτεινές κλεισμένες στο φως του ήλιου της δικαιοσύνης του Χριστού και αποκρουστικές .Είναι ψυχές που αισθάνονται το βάρος της ενοχής και δεν θέλουν να έρθει ο Χριστός να τους ελαφρώσει/ Είναι οι ψυχές που νιώθουν αδυσώπητα ερωτηματικά /Και όμως δεν θέλουν ο Χριστός να τους τραβήξει .Ζουν στην αγωνία και στον πόνο μέσα στις τύψεις και την ανησυχία .Κι όμως δεν θέλουν να αφήσουν ελεύθερη δίοδο στο μεγάλο παρηγορητή στο μεγάλο ειρηνοποιό, στο μεγάλο ελευθερωτή...τον Χριστό

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

Κάντε κλικ για την εορταστική μας προσφορά.Ο Θεός στη γη μας

Recommended Post Slide Out For Blogger