Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

2η μέρα της φιλοξενίας της τιμίας κάρας του Οσίου Δαβίδ στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής


Υποδεχθήκαμε χθες Τετάρτη 18 Μαίου  με ιδιαίτερη συγκίνηση  στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής την Τιμία κάρα  του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία που κόμισε από το ομώνυμο Μοναστήρι του ο π.Δαμασκηνός κατόπιν ευλογίας του Καθηγουμένου Γέροντος Γαβριήλ.

Πλήθος προσκυνητών υποδέχθηκε την Αγία κάρα στην είσοδο της Μονής και περιμένοντας υπομονετικά με ιδιαίτερο σεβασμό την προσκύνησε. Αμέσως μετά τελέσθηκε η ακολουθία του εσπερινού και η Ιερά Παράκληση του Αγίου. Το βράδυ ξεκίνησε στις 9.00μ.μ. Ιερά Αγρυπνία, όπου λειτούργησε και μίλησε ο Αρχιμανδρίτης καλλίνικος Γεωργακόπουλος

Σήμερα το πρωί τελέσαμε την ορθρινή Ακολουθία, ενώ στις 12. το μεσημέρι θα τελέσουμε την Ιερά Παράκληση του Οσίου Δαβίδ .

Στις 6.00 το απόγευμα θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου .Αμέσως μετά ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος θα μιλήσει με θέμα: "Όσιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης"  .Στην ακολουθία θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο και του Οσίου Εφραίμ του Κατουνακιώτου.

Η Ιερά Μονή θα είναι ανοικτή όλες της ημέρες της φιλοξενίας της Τιμίας Κάρας, έως τις 9.00μ.μ.Η Τιμία κάρα θα μείνει έως και την Κυριακή 22 Μαίου στις 5.00μ.μ.

Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα το ακολουθιών και των ομιλιών.Κάντε κλικ στην σύνδεσμο

Πρόγραμμα φιλοξενίας Τιμίας κάρας Οσίου Δαβίδ


Recommended Post Slide Out For Blogger