.Tην Τετάρτη 27 Μαίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία του Πρωτοπρεσβυτέρου Σπυρίδωνος Βασιλάκου με θέμα : Άγιος ΠαπαΔημήτρης Γκαγκαστάθης+++Οι Ιερές ακολουθίες του Τριημέρου της Πεντηκοστής θα τελεσθούν στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα : Σάββατο 30 Μαΐου (Ψυχοσάββατο) : 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί τρισάγιο για τους κεκοιμημένους και θα διαβασθούν τα κόλυβα Κυριακή 31 Μαΐου (Πεντηκοστής) : 6.45π.μ.Ακολουθία του Μεσονυκτικού,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.Μετά το πέρας της ακολουθίας θα τελεσθεί ο εσπερινός της Γονυκλισίας. Δευτέρα 1 Ιουνίου (Αγίου Πνεύματος) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) . Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228 Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ψυχή μου αναπαύου,φάε,πίνε,ευφραίνου.

Φωτογραφία της Τρισεύγενη Καπράνου.

Της Τρισεύγενης ΚαπράνουΤέσσερις δυνατές προστακτικές που όμως σπάζουν την γνησιότητα της ψυχής του πλουσίου της σημερινής παραβολής! Μιας ψυχής που εγκλωβίστηκε στις κοσμικές μέριμνες που κέντρο βάρος τους ήταν πάλι ο ίδιος του ο εαυτός.Πως θα τακτοποιήσει τα τόσα αγαθά του.
Και βρήκε τη λύση:Έχτισε μεγαλύτερες αποθήκες,εύκολο πράγμα εξάλλου γιατί είχε πλεόνασμα χρημάτων,τακτοποίησε τα αγαθά του και ηρέμησε.Πίστευε ότι ηρέμησε βέβαια,γιατί ο θεός είχε άλλα σχέδια.Να τον καλέσει κοντά Του!Μεγάλο μήνυμα για τη σημερινή υλιστική εποχή μας!Μια εποχή που στερεί σε άλλους λίγο σε άλλους πολύ υλικά αγαθά..Μα & σε παλιότερες εποχές που ήμασταν πιο καλά και περισσότερο ευλογημένοι στα υλικά αγαθά ηρεμία δεν είχαμε..Γιατί η ψυχή θέλει άλλα πράγματα για να ηρεμήσει..Θέλει αγάπη & προσφορά,θέλει να πλησιάσει το θεό.. θέλει να διώξει τα πάθη που την ταλαιπωρούν & να ασκηθεί στη φιλανθρωπία και στο καλό!Και δόξα τω Θεώ μας ανοίγονται πολλοί δρόμοι για την άσκηση της φιλανθρωπίας! Που ίσως, θα μας εξοικονομήσουν θησαυρούς ουράνιους.Καλημέρα.(Ι.Μ.ΛΟΥΚΟΎΣ)
Μου αρέσει!Δείτε περισσότερες αντιδράσεις
Recommended Post Slide Out For Blogger