Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο με την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής -ημέρα 2η - φωτογραφίες




Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού συνεχίζεται η πενθήμερη προσκυνματική εκδρομή που πραγματοποιεί η Ιερά Μονή στην Κύπρο. Χθες δεύτερη μέρα Παρασκευή 16 Φεβφρουαρίου  επισκεφθήκαμε την Παναγία την επονομαζομένη "Καθολική"στη Λεμεσό όπου είχαμε την ευκαιρία να ασπασθούμε τη χαριτόβρυτο  Ζώνη της Παναγίας που μετά από τριάντα τρία χρόνια έρχεται στην Κύπρο .

Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού,όπου προσκυνήσαμε στον Παλαιό Ναό της Μονής ,το παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος με τις υπέροχες τοιχογραφίες των νέων Αγίων και το νέο καθολικό της Μονής και θαυμάσαμε την ομορφιά και ευταξία της.

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονήη και μάθαμε την ιστορία της ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην θαυματουργική παρουσία του Τιμίου Προδρόμου  στην πορεία της Μονής.

.Συνεχίζοντας την πορεία μας στο Όρος Τροοδος πορευθήκαμε στην Ιερά Βασιλική Μονή του Κύκκου ,όπου επισκεφθήκαμε το θρονί της Παναγίας ,το χώρο δηλαδή που οι παλαιοί πατέρες λειτάνευαν την εικόνα της Παναγίας σε καιρό ανομβρίας, ασπασθήκαμε τον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου  και θαυμάσαμε το μεγαλοπρεπή ανδριάντα του.

Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε το μεγαλοπρεπές μοναστήρι και ασπασθήκαμε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Κύκκου έργο του ευαγγελιστού Λουκά και προσκυνήσαμε στο παρεκκλήσιο των Αγίων Λειψάνων

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Τρικουκιώτισσας όπου προσκυνήσαμε στο καθολικό της Μονής και στη  συνέχεια στο αρχονταρίκι δεχθήκαμε τη φιλοξενία και τον γλυκασμό της ομιλίας της Γερόντισας Χριστονύμφης σχετικά με το ξεκίνημα της Μονής.

 

Αμέσως μετά προσκυνήσαμε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Τροοδίτισσας και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας

Τέλος επισκεφθήκαμε κατεβαίνοντας από το Όρος Τρόοδος το γραφικό χωριό Όμοδος όπου προσκυνήσαμε το ιστορικό μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού όπου προσκυνήσαμε ένα θαυμαστό κειμήλιο  της πίστεώς μας :Τον Τίμιο Σταυρό  δώρο της Αγίας Ελένης που όπως μας διηγήθη ο εφημέριος του Ιερού Ναού π.Νεόφυτος εμπερικλείει Τίμιο Ξύλο καθώς και το σχοινί με το οπόιο έδεσαν τον Κύριο οι ρωμαίοι στο Πραιτώριο ,καθώς και την κάρα του Αποστόλου Φιλίππου.

Το προσκύνημα μας ολοκληρώθηκε όμορφα με την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο

Ο Θεός να ευλογεί και να αγιάζει και το υπόλοιπο του ταξιδιού μας 

Δείτε φωτογραφίες από τη δεύτερη μέρα



Παναγία "Καθολική' Τιμία Ζώνη












Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου -Μέσα Ποταμού 













Ιερά Βασιλική Μονή του Κύκκου




























Ιερά Μονή Τρικουκιώτισσας








Ιερά Μονή Τροοδίτισσας







Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού - χωριό Όμοδος














 

Recommended Post Slide Out For Blogger