Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο με την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής -ημέρα τέταρτη


Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού συνεχίστηκε για τέταρτη μέρα η προσκυνηματική εκδρομή που διοργάνωσε η  Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου  Αττικής στην νήσο της Κύπρου με την συνεργασία του κ. Λυκούργου Μαρκούδη ο οποίος είναι και ξεναγός της εκδρομής μας .Το πρωί μετά τον εκκλησιασμό μας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φραγκούδι Λεμεσού κατευθυνθήκαμε προς την περιοχή της Πάφου όπου επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορογιάτισσας και μάθαμε για την ιστορία της θαυματουργού εικόνας .Ακόμη είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να μας μιλήσει ο επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος, ο οποίος είναι και ηγούμενος της Μονής και πολύ μας ωφέλησε με τις πνευματικές του νουθεσίες .Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στην Ιερά Μονή Οσίου Νεοφύτου του εγκλείστου του όπου προσκυνήσαμε την εγκλείστρα του Αγίου, το υπέροχο και μεγαλοπρεπές καθολικό της Ιεράς Μονής και προσκυνήσαμε την κάρα του Οσίου που φυλάσσεται ως πολύτιμο θησαύρισμα σε αυτήν από την Ιερά Μονή .

 

Κατόπιν κατευθυνθήκαμε  στην περιοχή της Πάφου όπου προσκυνήσαμε τη στήλη όπου μαστιγώθηκε ο Απόστολος Παύλος κατά την περιοδεία του στην Κύπρο και αμέσως μετά κατευθυνθήκαμε περνώντας μέσα από την Αγγλική βάση στο χωριό Επισκοπή όπου προσκυνήσαμε τον τάφο του Αγίου Ερμογένους επισκόπου Σάμου .

 Όμως μας η μέρα αυτή μας  επεφύλαξεε μία ιδιαίτερη έκπληξη και ευλογία καθώε είχαμε συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο ο οποίος μας μας προσέφερε αβραμιαία φιλοξενία και μας ωφέλησε με τις πολύτιμες νουθεσίας του .Μας μίλησε για την ανάγκη της υπομονής φέρνοντας σαν παράδειγμα τον όσιο Εφραίμ του Κατουνακιώτη τον οποίον έζησε κατά την περίοδο όπου ασκήτευε στο Άγιον Όρος .

Το κλείσιμο της σημερινής ημέρας άφησε τις πιο ευλογημένες εντυπώσεις .Αφού ολοκληρώσαμε την επίσκεψή μας  στην επισκοπή της Λεμεσού και πήραμε την ευχή του επισκόπου επιστρέψαμε και καταλύσαμε στο ξενοδοχείο.Ο Θεός να ευλογεί και το υπόλοιπο ταξίδι μας.Αύριο είναι η τελευταία μέρα του προσκυνηματός μας.


Αγιος Γεώργιος Φραγκούδη




Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορογιάτισσας







Με τον επίσκοπο Αρσινόης Παγκράτιο













 Ιερά Μονή Οσίου Νεοφύτου του εγλείστου















 ο Τάφος του Οσίου




η εγκλείστρα του Οσίου Νεοφύτου








η στηλη όπου μαστιγωθηκε ο Απόστολος Παύλος



ο τάφος του Αγίου Ερμογένους στο χωριό Επισκοπή






Recommended Post Slide Out For Blogger