+++ Την Τετάρτη 8 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η ακολουθία της παρακλήσεως της Θεοτόκου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

Προσκυνηματική εκδρομή στην Kύπρο από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής-Ημέρα 1η

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ξεκίνησε η πραγματοποιήση τις πενθήμερης προσκυνηματικής εκδρομής που διεργανώνει η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στη νήσο Κύπρο με τη συνεργασία και την οργάνωση του κ.Λυκούργου Μαρκούδη .Χθες Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου ξεκινήσαμε από την Αθήνα και φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας γύρω στις 10:00 το πρωί .Από εκεί κατευθυνθήκαμε στην περιοχή της Αμμοχώστου και από το πολιτιστικό κέντρο της είδαμε την πόλη -φάντασμα που αποτελεί όνειδος και στίγμα όχι μόνο για την ιστορία της Κύπρου αλλά και για την παγκόσμια ιστορία με το έγκλημα που έγινε κατά την ημέρα της εισβολής του 1974.Μετά το σχετικό βίντεο που μας εισήγαγε στα γεγονότα της εποχής αντικρίσαμε απέναντι την παλαιά πόλη και κοντά σε αυτην το μέρος που δολοφονήθηκε ο τάσος Ισαάκ και ο ιστός της σημαίας που βάφτηκε με το αίμα του Σολομού Σολωμού.

Αμέσως μετά από αυτό το ταξίδι στην ιστορία κατευθυνθήκαμε στο κέντρο ΕΚΠΑ  που βρίσκεται στο Παραλίμνι ένα κέντρο προσφοράς και φιλανθρωπίας που ίδρυσε ο μακαριστός πατήρ Ευέλθων Παπαευέλθοντος και το έργο του οποίου συνεχίζουν τα παιδιά του Μαρία και Δημήτρης. Στο χώρο αυτό στον οποίο ξεναγηθήκαμε ,είδαμε το χώρο για τα παιδιά ,για τους γέροντες, της πολαπλές δράσεις του συλλόγου και την καθημερινή φιλανθρωπική δραστηριότητα καθώς και την προετοιμασία της Ανακουφιστικής φροντίδας για άτομα που παλεύουν με τον καρκίνο .

Μετά το γεύμα που μας παρέθεσε το κέντρο του Αγίου Χριστοφόρου κατευθυνθήκαμε στην περιοχή της Λεμεσού στο χωριό και Κελλάκι και επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής - Παναγίας Γλωσσά ,ένα πανέμορφο μοναστηράκι γυναικείο το οποίο συνδέεται την  θαυματουργική επέμβαση της Παναγίας για αυτούς που έχουν προβλήματα στην ομιλία και την ακοή ,Αμέσως μετά το προσκύνημά μας επιστρέψαμε στην πόλη της Λεμεσού η οποία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και καταλήξαμε στο ξενοδοχείο .Με γεμάτη τη μέρα πνευματικές και εθνικές εμπειρίες ευελπιστούμε πάντα ο Κύριος να ευλογήσει και θα αγιάσει το ταξίδι μας,

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό της πρώτης ημέρας 



















Recommended Post Slide Out For Blogger