Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Προσκυνηματική εκδρομή στην Κύπρο με την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής -Τελευταία μέρα (φωτογραφίες)


Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ολόκληρώθηκε χθες Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου τελευταία μέρα της εκδρομής, η προσκυνηματική εξόρμηση που πραγματοποίησε η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στην νήσο Κύπρο .

Χτες λοιπόν  επισκεφθήκαμε το πρωί την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των σπηλαίων όπου θαυμάσαμε τον αρχαίο Ναό του Αγίου Γεωργίου καθώς και το μοναστήρι το οποίο με μεράκι και αγάπη έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια. Για την ιστορία της Μονής .μας μίλησε ο ηγούμενος Πατήρ Δημητριανός ένας αξιόλογος και προσιτός άνθρωπος. Συνεχίζοντας το προσκυνημά μας επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Παναγίας Σφαλαγκιώτισσας και μάθαμε για την ιστορία της θαυματουργού εικόνας .

Αμέσως μετά επισκεφθήκαμε  την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου ο οποίος θεωρείται θαυματουργός σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας .

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε στο χωριό Κίτι  και το ναό της Παναγίας της Αγγελόκτιστης με το υπέροχο ψηφιδωτόπου που χρονολογείται τον 6ο αιώνα.

Τελευταίο προσκύνημα της ημέρας ο Ιερός Ναός του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα όπου προσκυνήσαμε τη Λάρνακα του Αγίου καθώς και την κάρα του.

Έτσι παίρνοντας την ευλογία του "φίλου του Χριστού" πήραμε το αεροπλάνο της επιστροφής γεμάτοι πνευματικές εμπειρίες απο στιγμές της πίστης και της πατρίδας. 

Ευχαριστούμε τον Άγιο Θεό που μας αξίωσε ένα τέτοιο ταξίδι, όλους τους Αγίους της Κύπρου ,τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού π.Αθανάσιο , τους σεβαστούς πατέρες και τις γερόντισσσες των Ιερών Μονων  καθώς και όλους τους Κυπρίους χριστιανούς που με αγάπη και φιλοξενία μας διηκόνισαν .Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στην εκδρομή μας και  τέλος ευχαριστούμε και τον κ. Λυκούργο Μαρκούδη για την άψογη συνεργασία και οργάνωση της προσκυνηματικής μας εκδρομής .ο Θεός να μας ευλογεί όλους και μας αξιώνει και άλλες πνευματικές ευκαιρίες

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Σπηλαίων











Ιερά Μονή  Παναγίας Σφαλαγγιώτισσας





Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου







Παναγία "Αγγελόκτιστη"








Λάρνακα -"Αγιος Λάζαρος"











Recommended Post Slide Out For Blogger