+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++Έχει ξεκινήσει η διάθεση των κουμπαράδων της Ιεραποτολής από τπ Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής όποιον θα ήθελε όπως κάνουμε κάθε χρόνο.Θα δηλαδή μπορεί κάποιος στο χώρο του να έχει αυτό το κουμπαρά και αφού όποτε μπορεί τοποθετήσει το οβολό του θα μπορεί να τον φέρει στη Μονή στα τέλη Μαΐου του 2026 όταν πλέον οργανώνουμε την επόμενη αποστολή μας την Ουγκάντα για να μας ενισχύσει και με αυτό τον τρόπο .Είμαστε ευγνώμονες .Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας.Τους κουμπαράδες μπορείτε να τους προμηθευτείτε από τον π.Εφραίμ .

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δραστηριότητες στην καρδιά της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού συνεχίζονται οι δραστηριότητες μέσα στο πνεύμα της Εθνικής επετείου αλλά και της προετοιμασίας όλων μας για την Μεγάλη Εβδομάδα.
Κατά το μήνα Μάρτιο δημιουργήθηκε μία μικρή έκθεση εικόνων από πρόσωπα και στιγμές του 1821 .Δίπλα στις εικόνες των ηρώων  υπήρξαν μικρά κείμενα που μας ταξίδευαν από το Θούριο του Ρήγα, μέχρι τη δολοφονία του Καποδίστρια. Εμείς ονομάσαμε την έκθεσή μας ¨το μάθημα που δεν έγινε".Αυτό μόνο. Και ίσως αυτό να τα λέει όλα.
Παράλληλα όμως δίπλα στο  αρχονταρίκι της Μονής δημιουργήθηκε μικρό Πασχαλινό παζάρι με σκοπό την αγορά αμφίων και ράσων για την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντα. Είναι να θαυμάζει κανείς την αγάπη με την οποία μεγάλοι και μικροί δημιούργησαν γλυκίσματα, κουλουράκια ,λαμπάδες  και άλλα μικρά δώρα  για να τα διαθέσουν με αγάπη και ψυχή στο Πασχαλινό παζάρι.Και όλα αυτά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς,σημάδι πως δεν χάθηκε ούτε η πίστη ούτε η ανθρωπιά.Το  Πασχαλινό μας παζάρι θα διαρκέσει μέχρι την περίοδο του Πάσχα.Από τη θέση αυτή ευχαριστούμε από καρδιάς όσους κοπίασαν για αυτή την προσπάθεια .Ο Θεός να ευλογεί εκείνους και την οικογένειά τους.


Τέλος την Κυριακή 27 Μαρτίου μετά τον Κατανυκτικό εσπερινό πραγματοποιήθηκε  με την ευκαιρία της εορτής της Εθνικής μας εορτής,η γιορτή των Κατηχητικών μας με πολλά ποιήματα ,τραγούδια και το θεατρικό έργο που με αγάπη και φροντίδα προετοίμασαν τα παιδιά με τίτλο:"Να ζει το Μεσσολόγγι".Ολοι οι γονείς ήρθαν  να χαρούν με τα παιδιά τους και να γιορτάσουν τη μεγάλη διπλή γιορτή.

Recommended Post Slide Out For Blogger