Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η Ρωσία τίμησε τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ (ΦΩΤΟ)

πηγή : Romfea.gr - 03.50                   

sarof
Του Αιμίλιου Πολυγένη | Romfea.gr
Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος στο Ντιβέγιεβο η 110η επέτειος, από την αγιοκατάταξη του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.
Ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ αγιοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1903, μόλις 70 χρόνια από την κοίμησή του.
Στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο όπου συμμετείχαν πάνω από τριάντα αρχιερείς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες πιστοί κατέκλησαν το μοναστήρι για να τιμήσουν τον Άγιο, πολλοί από τους οποίους παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία σε ειδική γιγαντοθόνη που στήθηκε έξω από το Ναό.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σάρανσκ κ. Βαρσανούφιος, ανέγνωσε στους παρόντες το μήνυμα του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου.
Ο επιχώριος Μητροπολίτης Νίζνυ Νόβγκοροντ κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την κοινή Θεία Λειτουργία, καθώς και τους πιστούς οι οποίοι ήρθαν από διάφορα μέρη της Ρωσίας για να τιμήσουν τον Άγιο Σεραφείμ.
"Ο Άγιος Σεραφείμ υποδεχόταν όλους, λέγοντας Χριστός Ανέστη χαρά μου. Αυτό το μήνυμα της Αναστάσεως να μας ενισχύει όλους, για το καλό της Αγίας Ρωσίας", ανέφερε ο κ. Γεώργιος.
Τέλος να σημειωθεί ότι τελέστηκε λαμπρή λιτανεία της λάρνακας του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, παρουσία Αρχιερέων, κληρικών και χιλιάδων πιστών.
127308.b
0-sar
0-sar1
0-sar2
0-sar3
0-sar4
0-sar5
0-sar6
0-sar8
0-sar9
0-sar10
0-sar11
0-sar12
0-sar13
0-sar14
0-sar15
0-sar7
Recommended Post Slide Out For Blogger