Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή +++ Καθημερινά στις 6.30μ.μ. από την 1η Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, τελείται η Ακολουθία του εσπερινού και η η Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι . +++ Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στο νησί του Αγίου Νεκταρίου :την Αίγινα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου .Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει: Αναχώρηση με πούλμαν από το Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 6.45π.μ. Μετάβαση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση με το πλοίο για την Αίγινα Προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο, ξενάγηση στην παλαιά Μονή Συμμετοχή στην Ιερά Παράκληση αλλά και στον νέο περικαλλή Ναό του Αγίου. Μετάβαση κατόπιν,στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας για ελεύθερο φαγητό. Επίσκεψη στη συνέχεια και προσκύνημα στην γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά. Ξενάγηση στην ιστορία και το παρόν του νησιού. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση από το λιμάνι της Αίγινας γύρω στις 6.00 μ.μ. για τον Πειραιά και αμέσως μετά μετάβαση με το πούλμαν στο Μοναστήρι.- Πληροφορίες : π.Παίσιος 2295022228

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Το χωριό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ουγκάντα


Φεύγοντας από το Λουγκουζί περάσαμε από το χωράφι της  εκκλησίας όπου χτίζεται ο Άγιος Σπυρίδωνας.Κάπου δέκα από τα μεγάλα παιδιά της ενορίας μας, αποφάσισαν να καθαρίσουν από τις μεγάλες ρίζες το χωράφι ώστε να μην πληρώσουμε εργάτες και το έκαναν με χαρά.Τους είχαμε ζητήσει  ακόμα να μας φτιάξουν  τραπέζια για τη Θεία Λειτουργία. Μας τα είχαν φτιάξει και καμάρωναν μπροστά στην μικρή αποθήκη, Τους ευχαριστήσαμε και χαρήκαμε πολύ.Μόνο όταν αρχίσουν να το βλέπουν σπίτι τους τον Ναό θα αρχίσουν να το αγαπάνε. 
Την επόμενη μέρα Κυριακή στο Λουγκουζί.Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε τις Κυριακές να είμαστε αλλού. Τους συνηθίσαμε και μας λείπουν αυτοί οι άνθρωποι.Σήμερα ήρθε πολύς κόσμος.Τα τραπέζια όμορφα στολισμένα ήταν στη μέση της υπαίθριας Εκκλησίας μας. Τα παιδιά και οι μεγάλοι ήταν χαρούμενοι. Στην λειτουργία με την καθοδήγηση του Κατηχητή Χριστοφόρου ψέλνουν όλοι μαζί. Είναι κάποια σημεία στη λειτουργία που φαίνονται πως τα παιδιά τα τραγουδάνε παίζοντας. Στην Κατήχηση συνεχίσαμε  με την ανάλυση   της Θείας λειτουργίας  και τους μιλήσαμε για το σύμβολο της πίστεως. Τους είπαμε να μάθουμε να συγχωρούμε ,να αγαπούμε ,να βοηθούμε τους άλλους, να γίνουμε πραγματικοί άνθρωποι.Όταν κάποιος γνωρίζει το Χριστό γίνεται άλλος άνθρωπος, αλλάζει.

Κοινώνησαν με χαρά και πήραν αντίδωρο. Στο τέλος ευχαριστήσαμε τα μεγάλα παιδιά για τα όμορφα τραπέζια και τους υποσχεθήκαμε εκδρομή.Χάρηκαν πολύ  και με την καρδιά τους.

Αλλά σήμερα θα ήταν η μέρα των μικρών παιδιών .Τους είχαμε υποσχεθεί παιχνίδια με μπάλες και σκυταλοδρομίες .Μαζεύτηκαν κάπου 80 παιδιά. Το τι έγινε ήταν απερίγραπτο.Δυναμισμός και γέλια από μικρούς αλλά και μεγάλους.Εκεί βέβαια που χάρηκαν ιδιαίτερα ήταν στο τρέξιμο.Μάζεψαν ψηλά τα παντελονάκια τους τα αγόρια και ξυπόλυτα άρχισαν να τρέχουν με  άγρια αφρικάνικη δύναμη. Κατάλαβα ότι είχα μποροστά μου τους επόμενους ολυμπιακούς αθλητές.

Είπαμε να κάνουμε το παιχνίδι  επίσημο. Και για μην στεναχωρηθούν μερικά ,δώσαμε βραβείο με κύπελλο σε όλα τα παιδιά.Και μετά βέβαια καραμμέλες .Έρχονταν να πάρουν και ήταν χαρούμενα και τρισευτυχισμένα.

Το παιχνίδι τέλειωσε και τα παιδιά με τις καραμέλες γύριζαν στα σπίτια τους  και χάνονταν στις καλαμιές για να φάνε το μεσημεριανό τους ματόκε.


 

 




 



Recommended Post Slide Out For Blogger