Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Από το Αλιβέρι... στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων με την ελληνική ομάδα δύο νεαροί αθλητές του "ΑΣ Δημητριάς" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

 


Ρεπορτάζ του Φώτη Γαλούση από το MagnesiaSports.gr
Βολιώτες σε Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου!!! Αναφερόμαστε στους Χρήστο Ασημάκη, 17 ετών και Κώστα Τσακίρη, 19 ετών, ποδοσφαιριστές του Α.Σ. Δημητριάς οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα γίνει στην Πολωνία το διάστημα 10-18 Αυγούστου 2013.

Οι δύο μικροί σε ηλικία ποδοσφαιριστές, με συμμετοχή τα τελευταία χρόνια με τη Δημητριάδα στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, επιλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν το Βόλο στη μεγάλη αυτή διοργάνωση. Είναι αθίγγανοι στην καταγωγή και μένουν στο Αλιβέρι. Τους δίνεται η ευκαιρία μέσα από το ποδόσφαιρο να ταξιδέψουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία. Από τη Δημητριάδα, στο παρελθόν στην αντίστοιχη διοργάνωση είχαν λάβει μέρος ο Αντώνης Ταφίλης και ο Γιάννης Ζαρίφης το 2011 στο Παρίσι.
Πηγή : Συνοδοιπορία
Σημαντικό ρόλο στην επιλογή των δύο αθλητών έπαιξε ο Βολιώτης διαιτητής Αντώνης Δαλούκας, που είναι υπεύθυνος της οργάνωσης FOUL, κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων στο ποδόσφαιρο, με την αρωγή της ΕΠΣΘ.
Στο magnesiasports μίλησε για την επιλογή των δύο αθλητών ο Μιχάλης Πούλιος, γεν. γραμματέας του ΑΣ Δημητριάς, ο οποίος ανέφερε: "Παρουσιάζεται ευκαιρία για αυτά τα παιδιά που ζούνε σε άθλιες συνθήκες, να δούνε τον κόσμο από μία διαφορετική ματιά. Θα βγουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδος. Καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να ενταχθούν στην κοινωνία, τους αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό αισθάνονται ότι ικανοποιούν την ανάγκη της αυτοπραγμάτωσης. Είναι μία σημαντική ευκαιρία για αυτούς μέσα από το σύλλογο της Δημητριάδας. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε από την αγάπη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας για να ανοιχθεί παράθυρο επικοινωνίας με αυτή την κοινωνική ομάδα και οι στόχοι του δεν είναι πόνο αθλητικοί αλλά η επίλυση βαθύτερων προβλημάτων όπως τροφοδοσία στον οικισμό, εκμάθηση ενηλίκων, φροντιστήρια για τα παιδιά, έλεγχος για να πηγαίνουν στο σχολείο. Ο ΑΣ Δημητριάς λειτουργεί με ακαδημία που λαμβάνει μέρος σε τουρνουά και με ανδρική ομάδα στη Β' Τοπική Κατηγορία, ενώ το γήπεδο που έγινε ύστερα από πρωτοβουλία του Δεσπότη μας, έχει λύσει σημαντικό γηπεδικό πρόβλημα πολλών ομάδων κι αποτελεί κυψέλη αθλητισμού για τη νεολαία. Το έργο του συλλόγου και της Μητρόπολης είναι πολύπλευρο και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφερόμαστε σε συμπαράσταση και βοήθεια σε 2000 άτομα που ζούνε στο Αλιβέρι".
Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup) είναι ένας ετήσιος ποδοσφαιρικός θεσμός street-soccer, ομάδων 4X4, με κοινωνικό χαρακτήρα, που θεσμοθετήθηκε με πρωτοβουλία του "Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου" ("International Network of Street Papers"), με σκοπό την κοινωνικοποίηση των αστέγων πολιτών και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους. Διεξήχθη για πρώτη φορά το 2003 στο Γκρατς της Αυστρίας και τον Αύγουστο του 2013 διεξάγεται η 11 η διοργάνωση στο Πόζναν της Πολωνίας.
Την ιδέα και την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου αστέγων είχαν το 2001 ο Σκοτσέζος δημοσιογράφος Μελ Γιανγκ (Mel Young) πρόεδρος της "International Network of Street Papers" και ο Αυστριακός δημοσιογράφος και ιστορικός Χάραλντ Σμιντ (Harald Schmied) κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για το πρόβλημα των αστέγων στο Κέιπ Τάουν. Στόχος τους ήταν η ενεργοποίηση των αστέγων ώστε να ξαναβρούν νόημα στη ζωή τους, γι' αυτό επέλεξαν το σύνθημα: "Beating Homelessness Through Football", δηλαδή "Κατανικώ την έλλειψη στέγης μέσω του ποδοσφαίρου".
Οι βασικοί κανονισμοί είναι οι εξής: Τα γήπεδα είναι διαστάσεων 22x16μ, και συνήθως διαμορφώνονται σε κεντρικές πλατείες της διοργανώτριας πόλης. Τα τέρματα έχουν διαστάσεις 4 x 1,5μ. Η περιοχή του πέναλτι είναι ένα ημικύκλιο με ακτίνα 4μ. Σε αυτήν παίζει μόνο ο τερματοφύλακας. Οι αγώνες έχουν διάρκεια 14'. Κάθε ομάδα αγωνίζεται με τέσσερις ποδοσφαιριστές από τους οποίους ο ένας είναι τερματοφύλακας, ενώ μπορεί να έχει άλλους τέσσερις αναπληρωματικούς που μπορούν να εναλλάσσονται με τους αγωνιζόμενους ανά πάσα στιγμή.

Στη διοργάνωση συμμετέχει μια αντιπροσωπεία από κάθε χώρα, χωρίς απαραίτητα να έχει αμιγή εθνική σύνθεση καθώς μπορούν να μετέχουν και πολιτικοί ή οικονομικοί μετανάστες που ζουν στην χώρα αυτή εφόσον πληρούν τα κριτήρια. Μπορούν να συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές: Άνδρες και γυναίκες άνω των 16 ετών που δεν έχουν λάβει μέρος σε προηγούμενη διοργάνωση, άστεγοι ή που υπήρξαν άστεγοι στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δυο διοργανώσεις, με εισόδημα που προέρχεται μόνο από πώληση εντύπων δρόμου (street papers), πρόσφυγες που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο, ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης από ουσίες ή αλκοόλ και υπήρξαν άστεγοι τα προηγούμενα δύο έτη.

Recommended Post Slide Out For Blogger