Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

Επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής -Που βρισκόμαστε - Ώρες επισκέψεων



Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής βρίσκεται   στο Πολυδένδρι Αττικής (32ο χιλιόμετρο –εθνικής οδού  Αθηνών –Λαμίας,επί της οδού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου). Κάντε κλικ στον Σύνδεσμο ( τοποθεσία Ιεράς Μονής)

Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής  συνδέεται με τον Μακαριστό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Καλλίνικο ,o οποίος υπήρξε ιδρυτής και κτήτωρ της Μονής.

Η Ιερά Μονή ιδρύθηκε το 1973 από τον Γέροντα Αρχιμ. Καλλίνικο Καρούσο,και τους  Αρχιμανδρίτες Χριστόδουλο Παρασκευαίδη (τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος ) και τον Αμβρόσιο Λενή (νυν Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων).



Ηγούμενος της Μονής είναι σήμερα ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης.

Για τις λειτουργικές ανάγκες των πατέρων και των προσκυνητών της Μονής έχουν δημιουργηθεί μικρότερα παρεκκλήσια που τιμώνται στο όνομα των Αγίων 1)Κοιμήσεως Θεοτόκου 2)Αγίου Καλλινίκου 3) Αγίου Αντωνίου 4) Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου 5) Αγίου Νικολάου 6)Αγίου Διονυσίου εν Ζακύνθω και 7) Νεοφανών Αγίων Πατέρων και Μητέρων.

Στην Ιερά Μονή τελούνται οι ακολουθίες της Εκκλησίας μας και τακτικά νυχτερινές Θείες Λειτουργίες.

Πιο συγκεκριμένα :Κάθε Τετάρτη στις 6.00μ.μ. τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί εσπερινή ομιλία πάνω σε πατερικά κείμενα. Κάθε Κυριακή τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία και ακολουθεί ομιλία στο αρχονταρίκι.


Η Ιερά Μονή διακονεί τους προσκυνητές με το μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως.

Όλη την περίοδο του χρόνου δέχεται τους προσκυνητές ,αλλά και οργανωμένες  με σκοπό την συμμετοχή στις Ιερές ακολουθίες ,τη γνωριμία με την Ιερά Μονή αλλά και την πνευματική ωφέλεια.

Τα εργόχειρα της Ιεράς Μονής είναι η έκδοση εκκλησιαστικών βιβλίων  ,η δημιουργία λιβανιού,  και η παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων .Στην Ιερά Μονή βρίσκεται εκθετήριο με εργόχειρα των Πατέρων της μονής καθώς και οι εκδόσεις μας.

Σκοπός της Ιεράς Μονής ,όπως και κάθε Ορθόδοξου κοινοβίου είναι η εν Χριστώ τελείωση των αδελφών που διαμένουν σε αυτό και η διακονία των πνευματικών και άλλων αναγκών των αδελφών προσκυνητών που με κάθε τρόπο ζητούν την βοήθεια της Μονής μας.

Από τα πρώτα χρόνια της ιδρύσεώς της διακονεί στο χώρο της φιλανθρωπίας αλλά  και της Ιεραποστολής (εσωτερικής και εξωτερικής),

Για το σκοπό αυτό δημιούργησε ομάδες που διακονούν σε φυλακές και σε κέντρα κράτησης νέων τοξικομανών. Ακόμη από το 2012 έχει δημιουργήσει δύο ιεραποστολικά κλιμάκια στην Ουγκάντα ,ενώ κάθε χρόνο έχει δημιουργήσει ομάδες ιατρών ,φοιτητών και άλλων ειδικοτήτων που κατεβαίνουν στη χώρα της  Αφρικής για να προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

H πορεία της Μονής με τη χάρη του Θεού συνεχίζεται με τις προσευχές ενός εκάστου που αγαπά και σέβεται την εκκλησία και τον Μοναχισμό.

Στην Ιερά Μονή μπορείτε να συμμετάσχετε στις Ιερές ακολουθίες ,να προσκυνήσετε στον κεντρικό Ναό της Μονής, να προσκυνήσετε Ιερά Λείψανα που φυλάσσονται στην Ιερά Μονή, να επισκεφθείτε τα παρεκκλήσια των Αγίων Διονυσίου του εν Ζακύνθω και των Αγίων Νεοφανών Αγίων Πατέρων και Μητέρων και το εκθετήριο των εργοχείρων της Μονής. Στο χώρο του Αρχονταρικίου γίνεται για τίς οργανωμένες ομάδες προσκυνητών, σύναξη και ακολουθεί πνευματική ομιλία. Επίσης για τα οργανωμένα γκρούπ πρέπει πάντοτε να προηγείται συνεννόηση τηλεφωνική.

Τηλ.Ιεράς Μονής: 2295022228

Καθημερινά η Ιερά Μονή είναι ανοικτή (Θερινό ωράριο)

το πρωί

 από τις 9.00 έως τις 12.30

και το απόγευμα 

από τις 5.00 έως τις 8.00

Η ακολουθία του εσπερινού τελείται καθημερινά στις 5.00μ.μ. ενώ το Σάββατο και την Κυριακή στις 5.30μ.μ.

Ηλεκτρονική διεύθυνση : ekdoseisxrysopigi@yahoo.gr

Η Ιερά Μονή έχει δημιουργήσει ένα κανάλι στο διαδύκτιο με σκοπό την ωφέλεια των αδελφών μας .
Κάντε κλικ στον Σύνδεσμο και εγγραφείτε σε αυτό ,Κανάλι "από καρδιάς"

Δείτε ένα βιντεάκι που παρουσιάζει την Ιερά Μονή μας.Κάντε κλικ στον Σύνδεσμο

Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής

Ευχαριστούμε .

Recommended Post Slide Out For Blogger