. Τετάρτη 7 Ιανουαρίου (Τιμίου Προδρόμου )7.15 π.μ. Ακολουθία Όρθρου & Θ Λειτουργία +++ Ακολουθία του εσπερινού,Χαιρετισμοί της Παναγίας και ομιλία. Την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά τη διακοπή του Αγίου Δωδεκαημέρου , την Κυριακή 11 Ιανουαρίου μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!.+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Για σένα που πονάς (Β έκδοση)


Γιά σένα που πονάς

Του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου

 (απόσπασμα από τον πρόλογο του ομώνυμου βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή)

Το πρόβλημα του ανθρώπινου πόνου συγκινεί πάντοτε την καρδιά μου. Νιώθω πολύ συμπάθεια σε κάθε πονεμένο. Έχω και εγώ περάσει πολλές δοκιμασίες και πολύ πόνο στη ζωή

Θα ήθελα να σταθώ δίπλα σε κάθε πονεμένη καρδιά. Να μπορούσα να σπογγίσω πονεμένα δάκρυα. Να μπορούσα να ανακουφίσω και να παρηγορήσω πονεμένους ανθρώπους. Σε όλη την πτωχή μου διακονία ,προσπάθησα πάντα με ειλικρίνεια και αγάπη να σταθώ δίπλα σε πονεμένους ανθρώπους.

Aυτή η εσωτερική μου ιδιαίτερη συμπάθεια  σε κάθε πονεμένο άνθρωπο,με παρακίνησε και τώρα ,στα βαθειά μου γεράματα,να γράψω λίγα λόγια αγάπης και παρηγορίας σε αυτούς οι οποίοι με οποιονδήποτε τρόπο τραυματίζονται στην πορεία της ζωής.

Δεν είναι πραγματεία περί πόνου το βιβλίο αυτό ,ούτε συστηματική ανάπτυξη του θέματος του πόνου. Πιστεύω ότι οι πονεμένοι άνθρωποι δεν έχουν ψυχική διάθεση να διαβάσουν πραγματείες και βιβλία μεγάλα. Θέλουν απλώς δυο λόγια .Γι αυτό είναι ένα άγγιγμα καρδιάς.

Ε’ιναι δυο λόγια αγάπης σε ανθρώπους που περνούν κάποιο καμίνι ,που δοκιμάζονται ,που αντιμετωπίζουν θλίψεις και πόνο στη ζωή.

Και με αυτήν την διάθεση προσφέρονται .

Είναι διάχυτος δυστυχώς ο ανθρώπινος πόνος .Η γη μας ονομάζεται κοιλάδα του κλαυθμώνος .Είναι τόπος δακρύων.

Κάθε άνθρωπος έχει κάποιο μυστικό ή φανερό πόνο στην καρδιά.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στη γη που να μην έχει ένα μυστικό δάκρυ. Απλώς η μορφή του πόνου διαφέρει.Ισχυρότερος είναι πάντοτε ο ψυχικός πόνος ο οποίος ταλαιπωρεί περισσότερους ανθρώπους .

Μόνη άγκυρα ασφαλής και μοναδικό αδιάσειστο στήριγμα είναι η πίστη στο Θεό, η πίστη στον ενανθρωπήσαντα Θεό της αγάπης.

’Οποιος αγνοεί αυτήν την μοναδική άγκυρα είναι δυστυχής ,είναι πτωχός και ας διαθέτει χρήματα πολλά.

Μία προσπάθεια αγάπης για κάθε πονεμένο είναι οι πτωχές σελίδες αυτού του βιβλίου και συνοδεύονται από θερμή προσευχή προς τον Κύριο να επισκεφθεί με το έλεός Του κάθε πονεμένη καρδιά και να της δώσει το πραγματικό βάλσαμο της παρηγορίας Του.

Σελίδες 135 ,τιμή 7 ευρώ

Recommended Post Slide Out For Blogger