Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

H απελπισία!!

του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου
To να αμαρτήσει κανείς είναι εύκολο .Δύσκολο είναι το να μετανοήσει και να σωθεί.Πολλοί λόγοι συμβάλλουν σε αυτό.Πότε η αμέλεια ,πότε η ντροπή πότε η αδιαφορία,και ο άνθρωπος παραμένει στην πτώση μακριά από τη σωτηρία του. Αυτό βέβαια θέλει και ο διάβολος.Δεν περιορίζεται όμως στο να εκμεταλευτεί κατάλληλα μόνο τους λόγους που απαριθμήσαμε προηγουμένως για να μας εξασφαλίσει την αμετανοησία και κατά συνέπεια και την καταστροφή μας.
Αλλά προχωρεί πολύ περισσότερο και με όπλο την απόγνωση,προσπαθεί να μας καταστήσει μόνιμη την πτώση μας και να αποτρέψει την μετάνοιά μας.Η μετάνοια ως γνωστόν στηρίζεται στην ελπίδα ότι ο Θεός με την μεγαλοψυχία του και το έλεός του θα ανοίξει στοργικά την αγκαλιά του και να δεχθεί τον επιστρέφοντα άσωτο υιό.Όταν λείψει αυτή η ελπίδα ο άνθρωπος αισθάνεται εγκαταλελειμένος από τον Θεό και ανίσχυρος να σηκώσει το βάρος που τον καταπιέζει. Γονατίζει τότε κάτω από το βάρος των αμαρτιών του και δεν μπορεί να συνεχίσει τον δρόμο του.

Αλλά η κατάσταση αυτή δεν διατηρείται έτσι πολύ. Σιγά σιγά χειροτερεύει.Το βάρος αυξάνεται και ο άνθρωπος πάσχει.Τον έχει κυριεύσει η απελπισία η οποία δεν του επιτρέπει να σταθεί στα πόδια του.
Το «αναστάς ποραέυσομαι προς τον Πατέρα μου’’ που είπε ο άσωτος δεν επιτρέπει να το προφέρουν η καρδιά και τα χείλη του αμαρτωλού. Μαζί με την ελπίδα χάνεται γι αυτόν η σωτηρία. Θα αμείνει για πάντα δέσμιος της αμαρτίας ,δούλος του Σατανά παρ όλη την καλή διάθεση του Θεού «όστις θέλει πάντας ανθρώπους σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν».
Να λοιπόν γιατί ο διάβολος δίνει μεγάλη προσοχή σε αυτό το όπλο. Ειναι πολύ αποτελεσματικό. Δεν αφήνει περιθώρια αποτυχίας. Η απελπισία γίνεται για τον άνθρωπο σύμβουλος κακός. Δεν τον αφήνει να σκεφτεί λογικά. Του κλείνει τον δρόμο της επιστροφής και τον αναγκάζει να μείνει στο τέλμα. 

Απόσπασμα από το βιβλίο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου:

Πόλεμος κατά του Σατανά. Εκδόσεις Χρυσοπηγή
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα χριστιανικά βιβλιοπωλεία.
Κάνοντας κλικ στον επόμενο σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε για τον κατάλογο των βιβλίων μας.
 
Recommended Post Slide Out For Blogger