.+++ Την Τετάρτη 18 Mαρτίου στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής ,θα τελεστεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία. Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι..+++ Την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 6.30μ.μ. στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι θα τελεσθεί η προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 24 Μαρτίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εορτής της Εθνικής μας παλιγγενεσίας .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί Δοξολογία με την ευκαιρία της Εθνική μας εορτής +++Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :Xυμούς Ντομάτας ,πελτέ., και χαρτιά κουζίνας .Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο Ευχαριστούμε πολύ

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Πατριάρχης Ιωάννης: ''Η Συρία δεν δημιουργήθηκε για να βαπτιστεί με το αίμα των παιδιών της''



antioxeias
Της Σοφίας Πολίτη | Romfea.gr
Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης για Χριστιανούς, Μουσουλμάνους και ανθρώπους άλλων ομολογιών, που έχουν πληγεί από την βία στη Συρία.
«Δηλώνω σε όλους τους Σύριους και σε όλο τον κόσμο: η Συρία είναι ένα δώρο από το Θεό για αυτό αφήστε μας να τη διατηρήσουμε και να την προστατέψουμε», τόνισε ο Πατριάρχης Ιωάννης.
Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης ανέφερε:  «Η Συρία δεν δημιουργήθηκε για να βαπτιστεί με το αίμα των παιδιών της, αλλά για να βαπτίσει όλο τον κόσμο με τη δύναμη της ειρήνης που επικρατούσε στη γη της και με το μελάνι της αλφαβήτου που ξεκίνησε εδώ.»
«Η Συρία δεν υπάρχει για να καλύψει με την άμμο της τα σώματα των μαχόμενων παιδιών της, αλλά για να καλύψει τον κόσμο με το φως που βγαίνει από τα σύνορά της, και να διακηρύξει σε όλο τον κόσμο μια δύναμη του πολιτισμού και ένα μεγαλείο της ιστορίας της», πρόσθεσε ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας.
Τέλος να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας όρισε της 15η Σεπτεμβρίου ως ημέρα αλληλεγγύης για όλες τις ενορίες της Αντιόχειας, με σκοπό να στηρίξει την ανθρωπιστική προσπάθεια.
Recommended Post Slide Out For Blogger