Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή +++ Καθημερινά από την 1η Αυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,θα τελείται η Ακολουθία του εσπερινού και η η Ιερά Παράκληση στην Παναγία μας στις 6.30μ.μ. +++Ανακοινώνουμε από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ότι αναστέλλεται το πρόγραμμα συλλογής ρούχων . Επομένως δεν δεχόμαστε πλέον στην Ιερά Μονή ,ρούχα και άλλα είδη (υποδήματα,τσάντες,παιχνίδια κ.α.).Επίσης αναστέλλεται και το πρόγραμμα συλλογής για χαρτί και καπάκια .Ευχαριστούμε πολύ . +++ Σήμερα Τετάρτη 30 Ιουλίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής θα τελεσθεί στις 6.30μ.μ. η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι

Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή

Δεκαπενταύγουστος στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα -Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Σπιτικός νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα.


Σπιτικός νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με αμύγδαλα



Υλικά1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι ζάχαρη
Πηγή : Ενοριακή ζωή
2 ποτήρια νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
Κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να γίνει ελαφρώς πιο σκούρο. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα για 7 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό από το λεμόνι.

Ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το χαλβά στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει. Γεμίζουμε μια φόρμα ή μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Όταν έχει παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα.

Πηγή:  neadiatrofis.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger