+++ Πανήγυρις 2025 Ιερού παρεκκλησίου Εισοδίων της θεοτόκου (Στέντορος 4 -Παγκράτι) Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, Πανηγυρίζει με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι.Κατά τη διάρκεια της φετινής Πανηγύρεως θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής. Το Ιερό Λείψανο θα παρaμείνει καθόλη τη διάρκεια της πανηγύρεως Το πρόγραμμα της φετινής πανηγύρεως έχει ως εξής: Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 6.00μ.μ. Ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού μετά αρτοκλασίας και Ιερού κηρύγματος Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Ιερού Κηρύγματος. 6.30 μ.μ. Ακολουθία του μεθέορτου εσπερινού ,Ιερά Παράκληση στην Παναγία Σας περιμένουμε για να λάβουμε από κοινού την ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού +++Tην Πέμπτη 20 Νοεμβρίου δεν θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού και δεν πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ομιλία .Την ημέρα αυτή θα τελεσθεί η ακολουθία του Πανηγυρικού εσπερινού στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι που εορτάζει με την ευκαιρία της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου.+++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Αικατερίνης .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ. +++ Ξεκίνησε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάσθηκαν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Σας περιμένουμε .+++

Πανήγυρις 2025 παρεκκλησ.Εισοδίων της Θεοτόκου

Πανήγυρις 2025 παρεκκλησ.Εισοδίων της Θεοτόκου
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το χαμομήλι μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του θυρεοειδή: Ελληνική Μελέτη

  

d5b25f51d85abeba492d3f83137c6a40_LΗ κατανάλωση ροφήματος χαμομηλιού συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του θυρεοειδούς σε μελέτη που διεξήχθη στην Ελλάδα.
Ερευνητές πήραν συνέντευξη από κατοίκους της Αθήνας τους οποίους ρώτησαν σχετικά με τον τρόπο ζωής τους και τις συνήθειες τους ως προς το φαγητό και το ποτό και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που ανέφεραν ότι πίνουν περισσότερο ρόφημα χαμομηλιού για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν κακοήθειες ή καλοήθεις όγκους του θυρεοειδούς σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν χαμομήλι.
Πηγή Διακόνημα
Αν και η μελέτη δεν αποδεικνύει ότι το χαμομήλι προλαμβάνει τον καρκίνο, ενισχύει στοιχεία που αφορούν στα πιθανά οφέλη της μεσογειακής δίαιτας στην υγεία. Η μεσογειακή δίαιτα περιλαμβάνει άπαχο ψάρι, φρέσκα λαχανικά και υγιεινά λίπη αλλά και ροφήματα, αναφέρει σε e-mail η Δρ . Αθηνά Λινού, συν-συγγραφέας της μελέτης και ερευνήτρια περιβαλλοντικής ιατρικής στην Prolepsis στην Ελλάδα.
«Το εύρημα αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για μένα καθώς πολλά χαρακτηριστικά της μεσογειακής διατροφής έχουν αποδειχθεί ότι θωρακίζουν τον οργανισμό ενάντια στον καρκίνο,” δήλωσε η καθηγήτρια Λινού.
Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή. Σε κάθε 100.000 άτομα περίπου 1,6 διαγιγνώσκονται με καρκίνο του θυρεοειδούς κάθε χρόνο, είπε η Λινού. Το γεγονός αυτό συγκρίνεται με μέσα ποσοστά 13,2 και 5,2 ανά 100.000 άτομα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, αντίστοιχα, “και υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει κάτι στην ελληνική διατροφή – όπως το τσάι – που να ευθύνεται γι αυτή τη διαφορά”
Η Λινού και οι συνεργάτες της εξέτασαν τα ποσοστά του καρκίνου και τις διατροφικές συνήθειες σε 113 ασθενείς σε δύο νοσοκομεία της περιοχής της Αθήνας ως προς τις μορφές καρκίνου του θυρεοειδούς από το 1990 έως το 1993. Συνέκριναν τους ασθενείς αυτούς με 138 άτομα χωρίς καρκίνο του θυρεοειδούς που είτε ήταν υγιή είτε είχαν εκδηλώσει άλλες μη σχετικές ασθένειες, καθώς επίσης και με 286 άτομα που εκδήλωσαν καλοήθη νόσο του θυρεοειδούς. Οι ερευνητές ρώτησαν τους συμμετέχοντες σχετικά με το ιατρικό ιστορικό, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής τους, καθώς και την κατανάλωση αλκοόλ, καφέ και τσαγιού.
Στη συνέχεια, υπολόγισαν τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του θυρεοειδούς ή καλοηθών όγκων ως προς την κατανάλωση τσαγιού, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα βάσει ημερήσιας και εβδομαδιαίας κατανάλωσης τσαγιού υπολογισμένης σε φλιτζάνια και διερεύνησαν κατά πόσο η συνήθεια αυτή είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο σε διάστημα αρκετών ετών.
Μετά τον συνυπολογισμό της ηλικίας, του φύλου, και του δείκτη μάζας σώματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο η κατανάλωση ροφήματος χαμομηλιού αυξάνονταν, οι πιθανότητες ανάπτυξης κάθε είδους κακοήθειας του θυρεοειδούς μειωνόταν σημαντικά.
Οι άνθρωποι που έπιναν χαμομήλι δύο έως έξι φορές την εβδομάδα είχαν 70% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαταραχές του θυρεοειδούς. Τριάντα χρόνια τακτικής κατανάλωσης μειώνει τον κίνδυνο κατά περίπου 80%
Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τη σχέση μεταξύ καρκίνου του θυρεοειδούς και της κατανάλωσης δύο άλλων τύπων ροφήματος από βότανα που είναι δημοφιλή στην Ελλάδα – το φασκόμηλο και το τσάι του βουνού – και διαπίστωσαν ότι η κατανάλωσή τους μείωνε επίσης την πιθανότητα ανάπτυξης διαφόρων μορφών κακοήθειας, με τη διαφορά ότι ο συσχετισμός στην τελευταία περίπτωση αυτή δεν ήταν το ίδιο ισχυρός όσο στην περίπτωση κατανάλωσης ροφήματος χαμομηλιού.
Επειδή αυτή η έκθεση βασίζεται σε δεδομένα από τη δεκαετία του 1990, είναι πιθανό ο τρόπος ζωής να έχει αλλάξει από τότε, και τα αποτελέσματα να μην αντικατοπτρίζουν τις σημερινές τάσεις και συνήθειες ως προς την κατανάλωση τσαγιού, σημείωσε η Samantha Heller, διατροφολόγος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το τσάι από χαμομήλι – που προέρχεται μόνο από το φυτό Camellia sinensis – δεν είναι ακριβώς τσάι, επεσήμανε η Heller. Τα τσάγια που αναφέρονται στη μελέτη στην πραγματικότητα αφεψήματα από φύλλα, ρίζες, φλοιούς, σπόρους ή άνθη άλλων φυτών.
«Η σχέση μεταξύ των αφεψημάτων και κατανάλωσης τσαγιού και των ασθενειών είναι συναρπαστική, αλλά δεν είναι αποδεδειγμένη” δήλωσε η Heller, η οποία δεν συμμετείχε στη μελέτη. “Ένα ρόφημα από βότανα δεν θα “εξαφανίσει” το διπλό τσίζμπεργκερ με μπέικον και πατάτες που μόλις φάγατε και σίγουρα τα ροφήματα δεν μπορούν να αναιρέσουν τις βλαβερές επιπτώσεις ενός κακού τρόπου ζωής.”
Τα ροφήματα βοτάνων μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία κατά του καρκίνου ή άλλων ασθενειών χάρις στα συστατικά που διακρίνονται για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους, όπως οι πολυφαινόλες και τα φλαβονοειδή, δήλωσε ο Δρ Betul Hatipoglu, ενδοκρινολόγος στην Cleveland Clinic στο Οχάιο.
Ακόμα, “ο τρόπος ζωής είναι σημαντικός,” αναφέρει σε e-mail ο Hatipoglu, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη. «Είναι πιθανό τα άτομα που κατανάλωναν ροφήματα στη μελέτη να ήταν επίσης πιο δραστήρια και να έτρωγαν πιο υγιεινά
Recommended Post Slide Out For Blogger