+++Την Τετάρτη 29 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και to Mυστήριο του Ιερού Ευχελαίου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση +++ Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης .Στο τέλος της ακολουθίας θα ψαλλεί Ιερά Δοξολογία με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής του 1940 .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ Συνεχίζονται κάθε Πέμπτη στις 5.30μ.μ. οι εσπερινές ομιλίες που πραγματοποιούνται στον Σύνδεσμο Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι. από τον π.Εφραίμ Παναούση .Το φετινό θέμα των ομιλιών αφορά στην ανάλυση και ερμηνεία των πράξεων των Αποστόλων (μέρος Β). Στις 5.30μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού θα ακολουθεί η εσπερινή ομιλία ..+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Με λαμπρότητα και κατάνυξη (Πανήγυρις Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Α μέρος )


 
 
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε  και φέτος η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου με την ευκαιρία της Πανηγύρεως της Ιεράς Συνοδικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής που βρίσκεται στο Πολυδένδρι Αττικής.Πλήθος προσκυνητών προσήλθε στην Ιερά Μονή για να αποδώσει την ευχαριστία του  στη Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων,αλλά και να εκζητήσει ταπεινά τη στοργική της αγκάλη για την καθημερινότητα της ζωής .

Τη Δευτέρα  7 Σεπτεμβρίου στις 7.00μ.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου..Στην ακολουθία πήρε μέρος πλειάδα Ιερέων που λάμπρυναν ιδιαίτερα την πανήγυρη της Ιεράς Μονής.Το Θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Δορμπαράκης

Την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου ανήμερα της εορτής τελέσθηκε το πρωί η ακολουθία του ‘Ορθρου και Αρχιερατική Θεία  Λειτουργία στην οποία λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο,συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων.

Στις ακολουθίες έψαλλε χορός Ιεροψαλτών και φίλων της Μονής που απέδωσε με ιδαίτερα λαμπρό αλλά και κατανυκτικό τρόπο τα ψαλτικά μελωδήματα.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας τελέσθηκε η ακολουθία του εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως στην Παναγία.



 
 
 









 
 





 

 
 
Recommended Post Slide Out For Blogger