+++Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και του Αγίου Σιλουανού .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ .Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής. +++ Παιδικό Γεροντικό (α΄ τόμος) Όμορφες ιστορίες από το Γεροντικό ιστορημένες βυζαντινά από το χέρι του κ.Γιώργου Μποζά που μας παρουσιάζουν χιονάτους ασκητές που αγαπούσαν και ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για το Θεό και τον άνθρωπο. (σελίδες:74, τιμή: 12 ευρώ) Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή Ζητήστε το στα χριστιανικά βιβλιοπωλεία. και στο τηλέφωνο 2295022228 +++ Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού ντύνεται με πέτρα το καμπαναριό της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής προκειμένου να ευπρεπισθεί και να "δέσει'' με την εικόνα του Ιερού Ναού και τον αύλιο χώρο της Μονής .μας , Για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας : Αριθμός Λογαριασμού τραπέζης για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής ALPHA Bank : Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής ΙΒΑΝ : GR5701409920992002101016306 Ευχαριστούμε πολύ

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ποιες τροφές τρώτε με λάθος τρόπο;

mprokolo-mageirema-tigani-laxanika  

Πολλές φορές επιλέγετε υγιεινές τροφές για να πάρετε όλα τα οφέλη για την υγεία σας, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τις καταναλώνετε σαμποτάρουν τη διατροφή σας. Δείτε ποιες τροφές τρώτε με λάθος τρόπο, σύμφωνα με την Κλινική διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα Δέσποινα Μαρσέλου.
Το λάθος: Βράζετε ή τηγανίζετε το μπρόκολο
Πηγή : Διακόνημα
 Το μπρόκολο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, αντιοξειδωτικών και κάποιων αντικαρκινικών ενώσεων. Κινεζική μελέτη του 2009, όμως, διαπίστωσε ότι για να διατηρήσει αυτές τις ιδιότητες η καλύτερη μέθοδος μαγειρέματος είναι στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.
Το λάθος: Ρίχνετε το σκόρδο άκοπο
Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει συμπεριλάβει το σκόρδο στις τροφές με πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες. Η αλισίνη είναι μία θειούχα ένωση, η οποία έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, βρίσκεται στο σκόρδο και ωφελείται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί συνιστούν να ψιλοκόβετε ή να λιώνετε το σκόρδο και να το αφήνετε για 5-10 λεπτά πριν το ρίξετε στην κατσαρόλα ή σε κάποιο πιάτο. Με αυτό τον τρόπο, απελευθερώνονται και γίνονται πιο δραστικές οι ευεργετικές ουσίες του σκόρδου.
Το λάθος: Ρίχνετε γάλα στο μαύρο τσάι
Αν σας αρέσει το τσάι, καλό είναι να το πίνετε σκέτο, χωρίς γάλα, για να αποκομίσετε τις ευεργετικές του ιδιότητες. Αν και μελέτες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γαλάκτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για τα καρδιαγγειακά οφέλη μιας κούπας τσαγιού. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορεί να ενωθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, κάτι που κάνει τα ευεργετικά συστατικά πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.
Το λάθος: Τρώτε την κινόα χωρίς προετοιμασία
Τα ωμά και ακατέργαστα δημητριακά ολικής άλεσης, όπως η κινόα, είναι πλούσιες πηγές αδιάλυτων φυτικών ινών και περιέχουν αντιοξειδωτικές ενώσεις που ονομάζεται φυτικά οξέα (phytates), τα οποία αποτρέπουν την απορρόφηση κυρίως του σιδήρου, αλλά και άλλων βιταμινών και μετάλλων από τον οργανισμό. Αυτού του τύπου τα δημητριακά ολικής αλέσεως πρέπει να βυθίζονται σε νερό όλη τη νύχτα για απελευθερώσουν τα φυτικά οξέα. Αλλά αυτό δεν ισχύει για ημιεξευγενισμένα ή αναποφλοίωτα είδη, όπως το κριθάρι ή η βρώμη. Εκτός από το ότι θα λάβετε τη μέγιστη ποσότητα των θρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο και ψευδάργυρο, η διαδικασία εμποτισμού επίσης σημαίνει λιγότερη δουλειά για το πεπτικό σας σύστημα.
Το λάθος: Αφαιρείτε το νερό από το γιαούρτι
Πολλές φορές το νερό που έχει συσσωρευτεί στο κεσεδάκι του γιαουρτιού το ρίχνετε στον νεροχύτη επειδή το θεωρείτε ακατάλληλο ή απλώς δεν σας αρέσει. Αυτό είναι ορός γάλακτος, δηλαδή το «νερό» του γάλακτος που διαρρέει στον κεσέ και περιέχει πρωτεΐνη και βιταμίνη Β12, μαζί με μέταλλα όπως ασβέστιο και φώσφορο. Σπανιότερα θα το δείτε να συμβαίνει στα στραγγιστά γιαούρτια, από τα οποία έχει αφαιρεθεί η υγρασία και έχουν πολύ πυκνή δομή, ενώ είναι πολύ πιο έντονο στα «παραδοσιακά» που φτιάχνονται μόνο με νωπό γάλα και όχι με την προσθήκη άλλων υλικών (π.χ. πρωτεΐνες) που εξασφαλίζουν σφιχτή δομή. Αντί, λοιπόν, να το πετάτε, ανακατέψτε το με το γιαούρτι σας προτού το φάτε, ώστε να διατηρούν όλα τα οφέλη για την υγεία σας. Κάτι άλλο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αν μαγειρέψετε το γιαούρτι (π.χ. αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με αυτό) δεν πρόκειται να πάρετε τα προβιοτικά του οφέλη, γιατί δεν αντέχουν στη θερμοκρασία και καταστρέφονται κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος. Ωστόσο, δεν καταστρέφονται όλα τα θρεπτικά συστατικά του: θα εξακολουθήσετε να παίρνετε την πρωτεΐνη, το ασβέστιο και τη βιταμίνη D που σας παρέχει ένα κεσεδάκι.
Δέσποινα Μαρσέλου
Κλινική διαιτολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα
Ηρώων Πολυτεχνείου 67, Πειραιάς, 210 4536144
www.getactive.gr, www.notanordinarymum.gr
Πηγή:  clickatlife.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger