+++ Πανηγυρίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου ο Ιερός Ναός του Συνδέσμου Αγάπης ο Ιερός Χρυσόστομος που βρίσκεται στην οδό Πυργοτέλους 3α στο Παγκράτι, με την ευκαιρία της εορτής της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εορτής τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου στις 7.00μ.μ θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός ,ενώ την Τρίτη 27 Ιανουαρίου στις 7.00π.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.Στις Ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ.Ευσέβιος .Το απόγευμα της Αγιονύμου ημέρας στις 5.00μ.μ., θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, και η παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου ..Κατά τη διάρκεια του μεθέορτου εσπερινού θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που φυλάσεται στον Ιερό Ναό του Συνδέσμου μας.+++ Την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και το Μυστήριο του Ιερού ευχελαίου .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Δημιουργώντας μικρές αποστολές αγάπης σε οικογένειες θα θέλαμε ,αν μπορούσατε να συνδράμετε και εσείς .Αυτήν την περίοδο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής χρειαζόμαστε :υγρά καθαριότητος πατωμάτων ,χλωρίνες ,υγρά καθαριότητος πιάτων ,Χαρτοπετσέτες . Μπορείτε να τα παραδώσετε στους π.Εφραίμ και π.Παίσιο +++Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κατσαμπάκης


Ο δάσκαλος και επί πολλές δεκαετίες σημαίνον στέλεχος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Γιάννης Κατσαμπάκης, δεν είναι πλέον μαζί μας.
16C1E058-14AB-409A-B56B-B4B125A7B875
Αναχώρησε για τους ουρανούς, ύστερα από σημαντικό πρόβλημα υγειάς που τον ταλαιπώρησε για αρκετό καιρό.
Ο Γιάννης Κατσαμπάκης, αδερφός του π. Ευστάθιου Κατσαμπάκη και του Ιερομόναχου Αλύπιου Κατσαμπάκη, έφυγε από τις πρώτες πρωινές ώρες σε νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ύστερα από σοβαρή επέμβαση.
Η οικογένειά του καθώς και οι φίλοι του ήταν πάντα δίπλα του στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, συμπαραστεκόμενοι στο δικό του Γολγοθά.
Πρόκειται για μια εμβληματική μορφή της Μητρόπολης Πειραιά, που πρωταγωνίστησε στο «χτίσιμο» του μοναδικού «οικοδομήματος» επί των ημερών του Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.κ. Καλλινίκου.
9EFF58EF-FAC2-4275-A908-8B7967E79AAC
Αξέχαστη η μορφή του και τα αστεία του σε όλους του κατασκηνωτές που πέρασαν από την Χριστιανούπολη, την περίφημη κατασκήνωση αρρένων της Μητρόπολης Πειραιά στο Καπανδρίτι Αττικής.
D3A2848F-81D9-4486-B386-B61167F78C04

Θα είμαστε όλοι εκεί για το τελευταίο αντίο…

*Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Καθηγούμενου της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής του Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου π. Καλλίνικου Μαυρολέοντος 

Σε επικοινωνία που είχε ο Θεολόγος και επί δεκαετίες στέλεχος της Μητρόπολης Πειραιώς, Κώστας Ζουρδός με τον Μητροπολίτη πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικο, σχετικά με την ξαφνική απώλεια του Γιάννη Κατσαμπάκη, ο  Ιεράρχης ανέφερε:
BFC38635-18F7-4AB2-A35B-92ED825BC783
«Είμαι πολύ συγκινημένος για τον θάνατο του Γιάννη. Ήταν η χαρά της Κατασκήνωσης, της Ιεραποστολικής μας Δράσης. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Μητέρα του και στον αδερφό του, τον Πατέρα Ευστάθιο. Δεν μπορώ δυστυχώς να είμαι μαζί σας στο τελευταίο αντίο. Όσο ζώ θα προσεύχομαι για τον Γιάννη«.
87D6E49A-FD79-4EA7-8F51-817254BC5970

Recommended Post Slide Out For Blogger