+++ Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί θα όποιος μπορεί και θέλει να είναι στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής, στο Πολυδένδρι Αττικής με όσα εργαλεία κήπου διαθέτει ο καθένας ( τσουγκράνες, τσάπες,κλαδευτήρια) για την καθαριότητα του ευρύτερου χώρου της Μονής . Για την προσφορά του κόπου σας και της καρδιάς σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.+++ Ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάζονται τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας ξεκινά στις 15 Νοεμβρίου !!+++ Καθημερινά στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, από το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 7.00π.μ. έως την ημέρα των Χριστουγέννων, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω ,θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία,εκτός από τις νυχτερινές Θείες λειτουργίες και τις άλλες ακολουθίες που θα αναγράφονται στο πρόγραμμα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Διώξτε το άγχος- Πρακτικές συμβουλές.

Οι παρακάτω πρακτικές συμβουλές απευθύνονται σε ανθρώπους που πιστεύουν στον Χριστό.
Εάν δεν πιστεύετε στον Χριστό, τότε δεν θα θελήσετε να τις εφαρμόσετε, και απλά θα πρέπει να μάθετε να ζείτε με το άγχος.

Απιστία και άγχος πάνε μαζί και χωρίς Χριστό ο άνθρωπος είναι αδύνατον να απαλλαγεί από το άγχος.
Όσα και να σας λένε, όσα και να κάνετε, για να διώξετε το άγχος, απλά ξεγελάτε τον εαυτό σας. Χωρίς να πιστεύετε και να ζείτε εν Χριστώ, δεν θα μπορέσετε να το νικήσετε ποτέ.
Είναι όμως δυνατόν και ένας χριστιανός, για διάφορους λόγους, να έχει άγχος.
Ευαισθησία του χαρακτήρα, ανθρώπινες αδυναμίες, ελλιπής πίστη, οκνηρία, ακηδία, κυνήγι των ηδονών, ανεξομολόγητες αμαρτίες κ.λπ.
Πηγή : Ενοριακή ζωή

Πώς αντιμετωπίζεται όμως το άγχος από έναν χριστιανό;
Ο τρόπος είναι πολύ απλός και εύκολος.
Με την περιφρόνηση.
Το άγχος προκαλείται στον άνθρωπο από τους λογισμούς που δέχεται.
Οι λογισμοί είναι τριών ειδών, οι φυσικοί λογισμοί, οι λογισμοί που προέρχονται από τον Θεό και οι λογισμοί που προέρχονται από τον εχθρό του Θεού, δηλαδή τον διάβολο.
Είναι περιττό να σας πούμε ότι το άγχος προκαλείται από την τρίτη κατηγορία λογισμών.
Ποιο είναι όμως το χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας λογισμών;
Ακριβώς ότι μας αγχώνει, μας πνίγει. Σε μία αιώνια και πολύ μεγεθυμένη κλίμακα αυτό λέγεται κόλαση. Η κόλαση θα είναι το αιώνιο πνίξιμο.
Το άγχος είναι μία πρόγευση της κολάσεως, μία ένεση κολάσεως που μας κάνει ο διάβολος.
Συνεπώς, όταν ένας λογισμός μας αγχώνει, μας πνίγει, είναι φανερό ότι δεν προέρχεται από τον Θεό, αλλά από τον διάβολο.

Για αυτό και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με αυτόν, αλλά μόνο να τον περιφρονούμε και να τον προσπερνούμε.
Κατά συνέπεια όταν ένας λογισμός μας αγχώνει, αυτό είναι σημάδι ότι πρέπει να τον περιφρονήσουμε.
Με αυτόν τον τρόπο σιγά σιγά απαλλασσόμαστε τελείως από το άγχος.

Απαιτείται όμως και να πολεμούμε συνέχεια την αμαρτία, την ραθυμία και την οκνηρία.
Άσκηση, νήψη, εργασία, προσευχή, αποφυγή της αμαρτίας είναι επίσης βασικοί τρόποι με τους οποίους νικιέται το άγχος.
Αυτός που διώχνει το άγχος είναι ο Χριστός, που μας ελευθερώνει τελείως από την αμαρτία και τον διάβολο και μας φέρνει μόνο φωτεινούς λογισμούς.
Αυτός είναι η μοναδική και αληθινή και αιώνια ανάπαυση.
Όσο περισσότερο πλησιάζουμε προς τον Χριστό, τόσο περισσότερο απαλλασσόμαστε από το άγχος.
Σε τελική ανάλυση, υπάρχει μόνο μία λύση για να απαλλαγούμε μια για πάντα από το άγχος: να πλησιάσουμε στον Χριστό.
Πηγή:  Βήμα Ορθοδοξίας
Recommended Post Slide Out For Blogger