. +++Και φέτος η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής θα εορτασθεί με το ακόλουθο πρόγραμμα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 9.00μ.μ. Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών ,Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα) 5.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων .Αμέσως μετά θα τραγουδήσουμε τα κάλαντα στο αρχονταρίκι . Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου Σύναξις Υπεραγίας Θεοτόκου 7.00π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. +++ Χριστούγεννα 2025 στο εκκλησάκι μας.Και φέτος θα εορτασθεί εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου στο εκκλησάκι μας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι με το ακόλουθο πρόγραμμα : Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 6.00μ.μ. Μυστήριο Ιερού Ευχελαίου Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 6.30π.μ. Ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών,Εσπερινός και Θεία Λειτουργία Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα) 6.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων . Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου Σύναξις Υπεραγίας Θεοτόκου 7.15π.μ.Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.+++ Συνεχίζει τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάσθηκαν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Σας περιμένουμε .+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Γίγαντες στον φούρνο



Υλικά:
500 γραμμάρια γίγαντες
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες σε φέτες)
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
700 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες
2 πρέζες ζάχαρη

Αλάτι, πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Άνηθος
1 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τους γίγαντες σε μία μεγάλη λεκάνη με νερό.
Την επόμενη ημέρα, τους ξεπλένουμε καλά, τους βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, και τους βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.
Στη συνέχεια, τους στραγγίζουμε, και τους βάζουμε μέσα σε ένα μεγάλο ταψί
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι τοποθετούμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για δύο- τρία ακόμα λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
Βράζουμε για δέκα περίπου λεπτά, και περιχύνουμε με αυτή τους γίγαντες.
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, καθώς και ένα φλιτζάνι νερό.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C περίπου για 45 λεπτά.

Πηγή: sarakosti.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger