Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής

Πασχαλινό Παζάρι "από καρδιάς" στην Ι.Μ.Παναγίας Χρυσοπηγής
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της Θεολογίας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ.κ.Ιωάννης

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/κης, έγινε χθές το μεσημέρι 31-10-2011, η τελετή ανακήρυξης του Μακ/του Αχρίδος κ.κ. Ιωάννη, σε Διδάκτορα της Θεολογίας. Πρόεδρος της 7μελούς Επιτροπής, η οποία εξέτασε την διδακτορική διατριβή του κ. Ιωάννη, ήταν ο καθηγητής κ.Χρυσ.Σταμούλης και μέλη οι κ.κ. Γ.Μαρτζέλος, Δ.Τσελεγγίδης, Π.Βασιλειάδης, Ι.Κουρεμπελές, Σ.Τσομπανίδης και Ν.Μαγγιώρος.
Παραβρέθηκαν, ο Πρύτανης της Θεολογικής Σχολής κ.Μ.Τρίτος, οι καθηγητές κ.κ. Α.Καραθανάσης, Δ.Κούκουρα, Ατματζίδης. Παρόντες επίσης, στην χαρά του Ποιμενάρχου τους οι Επίσκοποι της Ι.Αρχ/πής Αχρίδος κ.κ. Μάρκος και Δαυίδ, συνοδευόμενοι από μοναχούς, Μαναχές και αρκετούς λαϊκούς, που ήρθαν για την τελετή από την πατρίδα τους ΠΓΔΜ.
Αναδημοσίευση από τη συνοδοιπορία

Ακόμη είχαν έρθει ρασοφόροι και λαϊκοί από την Ελλάδα, την Σερβία και το Μαυροβούνιο.
Μετά το τέλος της "ακροαματικής" διαδικασίας, η οποία διήρκεσε περισσότερο από 2 ώρες, η Επιτροπή αποσύρθηκε για να αποφασίσει την απονομή του τίτλου και του αξιώματος του διδάκτορα {ντοκτορά} στον Κ.Ιωάννη.
Ύστερα από λίγο ο Πρόεδρος κ. Σταμούλης ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου κ.Ιωάννη, σε ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ της Θεολογίας με τον βαθμό "ΑΡΙΣΤΑ". Όλοι ξεσπασαν σε θερμό χειροκρότημα.
Ακολούθησαν, ο πολυχρονισμός του Μακαριωτάτου, τον οποίο έψαλαν όλοι οι παρόντες και δεξίωση στους χώρους της Σχολής. Στη συνέχεια παρατέθηκε τράπεζα, σε παρακείμενο του Ναού της Ροτόντα, εστιατόριο.
Recommended Post Slide Out For Blogger