Τι χρειαζόμαστε:
- 250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
- 8 αυγά
- 900 gr. αλεύρι
- 100 gr. κονιάκ
- 500 gr. ζάχαρη
- 6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
- 1 κουτ. γλ. σόδα
- 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
- 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη
- Σε μπολ βάζετε το βούτυρο, χτυπάτε καλά με σύρμα να ασπρίσει.
- Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε να ασπρίσουν, ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα και ανακατεύετε, μόλις αφρίσουν, ρίχνετε τον χυμό στο μπολ με το βούτυρο.
- Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός πηκτός χυλός .
- Ρίχνετε σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά ( βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό ).
- Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε.
- Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Αναδημοσίευση από τις συνταγές της παρέας