+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα!!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 gr. βούτυρο μαλακό ή γάλακτος
  • 8 αυγά
  • 900 gr. αλεύρι
  • 100 gr. κονιάκ
  • 500 gr. ζάχαρη
  • 6 - 7 πορτοκάλια μόνο το χυμό
  • 1 κουτ. γλ. σόδα
  • 1 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη
  1. Σε μπολ βάζετε το βούτυρο, χτυπάτε καλά με σύρμα να ασπρίσει.
  2. Σε άλλο μπολ βάζετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και χτυπάτε να ασπρίσουν, ρίχνετε στο βούτυρο και ανακατεύετε, προσθέτετε το κονιάκ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον χυμό με τη σόδα και ανακατεύετε, μόλις αφρίσουν, ρίχνετε τον χυμό στο μπολ με το βούτυρο.
  4. Σε καθαρό μπολ χτυπάτε με σύρμα τα ασπράδια να γίνουν σφικτή μαρέγκα και την ρίχνετε στο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτετε σιγά - σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας, να γίνει απαλός πηκτός χυλός .
  5. Ρίχνετε σε στρογγυλό βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 50 - 60 λεπτά ( βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθεί καλά, βυθίζοντας ένα καθαρό στεγνό μαχαίρι στο κέντρο. Πρέπει να βγει καθαρό ).
  6. Βγάζετε, αφήνετε να κρυώσει ελαφρά και ξεφορμάρετε.
  7. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Αναδημοσίευση από τις συνταγές της παρέας
Recommended Post Slide Out For Blogger