. +++Την Τρίτη 9 Ιουνίου αντί της Τετάρτης 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εσπερινή ομιλία η ακολουθία του εσπερινού στις 6.00μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση . +++Την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,θα τελεσθεί Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Άξιον εστί και Αγίου Λουκά του Ιατρού. H ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00μ.μ+++.Πανηγυρίζει το Σάββατο 13 Ιουνίου το παρεκκλήσιο των Νεοφανών Πατέρων και Μητέρων της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 12 Ιουνίου 6.00.μ.μ. Πανηγυρικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής των Αγίων Νεοφανών Πατέρων και Μητέρων Σάββατο 13 Ιουνίου 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο (Το παρεκκλήσιο βρίσκεται στην είσοδο της Μονής )+++Ημερήσια προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο της Τήνου πραγματοποιεί η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής το Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 .Το προσκύνημά μας περιλαμβάνει : Αναχώρηση από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής το Σάββατο 4 Ιουλίου με πούλμαν στις 6.00π.μ μετάβαση στη Ραφήνα και από εκεί μετάβαση στο νησί της Τήνου με το καράβι . Μετά την άφιξή μας επιβίβαση σε πούλμαν και μετάβαση στο μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας στο Κεχροβούνι όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή (το Ναό της Μονής,το κελλάκι της Οσίας και την Αγία κάρα της) .Αμέσως μετά επιστροφή στη Μεγαλόχαρη που φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως στον Πανίερο Ναό με τα πολυπληθή τάματα των θαυμάτων της Μεγαλόχαρης . Ελεύθερος χρόνος στο νησί ,επιστροφή στη Ραφήνα με το πλοίο και μετάβαση με πούλμαν στο Μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής .Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες :π. Παίσιος και στο τηλέφωνο 2295022228Υ.Σ Οι γυναίκες θα πρέπει να φορούν φούστες για την είσοδό τους στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου .Δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος σε άνδρες αλλά και παιδιά με κοντά παντελόνια και βερμούδες.+++Ξεκινάμε να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της ιεραποστολής .Ξεκινάμε και αυτήν την περίοδο να μαζεύουμε τους κουμπαράδες της Ιεραποστολής μας για την Ουγκάντα που έχουν διανεμηθεί εδώ και ένα περίπου χρόνο για τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειάς μας στην Ιεραποστολή .Έτσι λοιπόν ξεκινάμε να μεζεύουμε τους κουμπαράδες που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την προσπάθειά της Ιεράς Μον Παναγίας Χρυσοπγής στην Αφρική .Μπορείτε λοιπόν αν θέλετε να φέρνετε από τώρα τους κουμπαράδες παραδίνοντάς τους στους π.Εφραίμ και Παίσιο .Ευχαριστούμε εκ των προτέρων πολύ.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

5 λόγοι να κοιμάστε το μεσημέρι



Ανακαλύψτε που μπορεί να σας βοηθήσει ο μεσημεριανός ύπνος και κερδίστε υγεία και ευεξία με τον πιο... ξεκούραστο τρόπο.
 

Ιδού οι 5 λόγοι να βάλεις τη σιέστα στη ζωή σου.

1. Θα ζήσεις περισσότερο
 
 
 
Πηγή : τρομακτικό

Έχετε έναν πολύ σοβαρό λόγο να βρείτε χρόνο για να κοιμάστε το μεσημέρι. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η συνήθεια αυτή μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερα χρόνια. Σύμφωνα με τις έρευνες, όσοι κοιμούνται από 20 έως 45 λεπτά το μεσημέρι, μπορεί να επιμηκύνουν τη διάρκεια της ζωή τους έως και 2 χρόνια παραπάνω σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται μόνο τη νύχτα.

2. Καταπολεμάς το στρες

Ένας μεσημεριανός υπνάκος, ακόμη και αν είναι σύντομος, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να μετριάσετε το στρες. Σύμφωνα με την Ισπανική Εταιρία Γιατρών Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, ο ύπνος μικρής διάρκειας μετά το φαγητό, μπορεί να περιορίσει το στρες, να τονώσει τη λειτουργία της καρδιάς και να βελτιώσει τα αντανακλαστικά και τη μνήμη.

Όπως υποστηρίζουν, όμως, οι ειδικοί για να οφεληθούμε από τη σιέστα πρέπει αυτή να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινής μας ρουτίνας.

Ο ύπνος μετά το φαγητό αποτελεί ένα κομμάτι του φυσικού βιολογικού κύκλου του οργανισμού μας και η παράλειψή του ίσως να είναι πιο επιζήμια για το σώμα μας, σε σχέση με την παράλειψη ενός γεύματος. Από την άλλη πλευρά βέβαια, σύμφωνα με τους ερευνητές, και οι πολλές ώρες ύπνου μπορεί να είναι επιζήμιες για την υγεία μας.

3. Θυμάσαι καλύτερα

Επιστήμονες από το Πανεπιστημίο της Μασαχουσέτης, μελετώντας 40 παιδιά, διαπίστωσαν ότι τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου όσον αφορά στην τόνωση της μνήμης των παιδιών ήταν εμφανή μέχρι και την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφουν οι ειδικοί στην επιθεώρηση "Proceedings of the National Academy of Sciences", τα ευρήματα της μελέτης τους δείχνουν πως η σιέστα θα μπορούσε να έχει σημαντικά οφέλη για τον μηχανισμό της μνήμης και τη διαδικασία της μάθησης.

Τα οφέλη του μεσημεριανού ύπνου δεν περιορίζονται μόνο στα παιδιά, αλλά αφορούν και τους ενήλικες, αφού σύμφωνα με έρευνες, όποιος κάνει σιέστα έχει καλύτερη μνήμη και περισσότερη εγρήγορση σε σχέση με όποιον δεν κοιμάται το μεσημέρι.

4. Δυναμώνεις την καρδιά

Από μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Allegheny College στην Πενσιλβάνια, προέκυψε ότι ένας μεσημεριανός ύπνος, ακόμη και 45 λεπτών, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης μετά από ένα στρεσογόνο συμβάν.

Σύμφωνα με τη σχολή δημόσιας υγείας του Harvard, εκείνοι που κοιμούνται το μεσημέρι αντιμετωπίζουν 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακά νοσήματα. Ακόμη, όσοι κοιμόντουσαν το απόγευμα, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά, είχαν 37% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από στεφανιαία νόσο σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν σιέστα.

5. Χάνεις τα περιττά κιλά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ύπνος μπορεί να αποτελεί το "κλειδί" για το αδυνάτισμα. Επειδή, όμως, οι περισσότεροι δεν έχουμε τη δυνατότητα να κοιμηθούμε τις ώρες που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να αδυνατίσουμε (δηλαδή τουλάχιστον 8), μπορούμε να αναπληρώσουμε τις ώρες που χρειαζόμαστε με τον μεσημεριανό ύπνο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Λαβάλ, στο πλαίσιο μελέτης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο "Sleep" και στην οποία συμμετείχαν 276 ενήλικες από 21 έως 64 ετών, διαπίστωσαν ότι όσοι κοιμούνται 8 ώρες την ημέρα είναι πιο δύσκολο να αποκτήσουν περιττά κιλά. Από την άλλη, εκείνοι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες την ημέρα είναι πιθανό να αυξήσουν το βάρους τους και μέσα σε 5 χρόνια μπορεί να πάρουν μέχρι και 5 κιλά.
Recommended Post Slide Out For Blogger