+++Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο τοίχου για το 2027 από την Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με τις εορτές των Αγίων κάθε ημέρας και τις διατεταγμένες νηστείες της εκκλησίας μας .Θα το βρείτε στην έκθεση της Ιεράς Μονής . +++ .Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής από την Κυριακή 15 Νοεμβρίου έως και τα Χριστούγεννα θα τελείται καθημερινά η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία εκτός από τις Κυριακές και τις Νυχτερινές Θείες Λειτουργίες +++ .Ετοιμάζουμε το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2026 στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής .Ξεκινάμε Κυριακή 15 Νοεμβρίου !!Μοναδικά και πρωτότυπα δώρα. Υπέροχες χριστουγεννιάτικες κατασκευές! Τα έσοδα από το παζάρι μας ενισχύουν το φιλανθρωπικό έργο της Μονής στην Ελλάδα και την Αφρική.Λειτουργεί στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.Σας περιμένουμε με χαρά

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Πώς να φυλάγονται οι Χριστιανοί από τα μαγικά...

Πώς να φυλάγονται οι Χριστιανοί από τα μαγικά...
Γιά να φυλάγεσθε από τα μαγικά και την ενέργεια των δαιμόνων, να έχετε όλοι - μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες - κρεμασμένο στο λαιμό σας τον τίμιο Σταυρό.
Τρέμουν οι δαίμονες τον τύπο του Σταυρού και φεύγουν μακριά όταν τον βλέπουν.
Αλλωστε, όπως ομολόγησαν οι ίδιοι στον άγιο ᾿Ιωάννη τον Βοστρινό, που είχε εξουσία κατά των ακαθάρτων πνευμάτων, τρία πράγματα φοβούνται περισσότερο· το Σταυρό, το άγιο Βάπτισμα και τη θεία Κοινωνία.
Πηγή : Ενοριακή ζωή
Να έχετε επίσης στο σπίτι σας, αλλά και μαζί σας, το άγιο Ευαγγέλιο. Καί φυσικά να το μελετάτε. Σ᾿ όποιο σπίτι υπάρχει Ευαγγέλιο δεν μπαίνει ο διάβολος.
Τα ανδρόγυνα, για να μη φοβούνται το “δέσιμο”, πριν παντρευτούν πρέπει να εξομολογούνται, να νηστεύουν τρεις ημέρες, να συνδυάζουν το μυστήριο του γάμου με την τέλεση θείας Λειτουργίας και να μεταλαμβάνουν έτσι τα άχραντα Μυστήρια. Προπαντός τα ανδρόγυνα να έχουν πίστη στερεή και ακλόνητη στον Κύριο, κι Αυτός θα διαλύσει τις ενέργειες των δαιμόνων.

Αν, για την ολιγοπιστία μερικών Χριστιανών, οι δαίμονες παρουσιάζουν διάφορα φαντάσματα, είτε σε τάφους είτε σε σπίτια είτε αλλού, να καλείται ιερέας, να γίνεται αγιασμός και να ραντίζεται ο τόπος.
Ετσι, με τη θεία χάρη, διαλύεται κάθε δαιμονική ενέργεια.
Τέλος, όταν ένας Χριστιανός πρόκειται να χτίσει σπίτι ή να κατασκευάσει καίκι κ.τ.ο., ας προσκαλεί έναν ιερέα να του κάνει αγιασμό και να διαβάσει την κατάλληλη για την περίσταση ευχή της ᾿Εκκλησίας μας.
Άγιος Νικόδημος Αγιορείτης

Πηγή:  agiosmgefiras.blogspot.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger