+++ Την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής,και η Παράκληση της Παναγίας .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Δεκαπενταύγουστος 2026 στη Χρυσοπηγή. Κάθε απόγευμα του Δεκαπενταυγούστου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής στις 6.00μ.μ. θα τελείται η ακολουθία του εσπερινού και η Παράκληση της Παναγίας .Αμέσως μετά θα πραγματοποιείται ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .Θέμα των φετινών συναντήσεων : Οι Άγιοι και τα προβλήματα της ζωής μας .Απαντήσεις από τη ζωή και τη διδασκαλία των Αγίων σε καθημερινά θέματα της ζωής (άγχος,απώλειες,ασθένεια,θλίψη ,θυμός,κ.λ.π)

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ιατρικές εξετάσεις στο τέλος του καλοκαιριού

  

ckeckup
Μετά τις διακοπές και εν όψει του φθινοπώρου, καλό είναι να κάνουμε μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις για έναν γενικό έλεγχο, ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν γνωρίζοντας τα δεδομένα του οργανισμού μας, τι πρέπει να προσέχουμε και ποιό είναι το δυνατό μας χαρτί, και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ότι το χρέος μας στην πρόληψη, το έχουμε κάνει.
Ξέρουμε πως η ιδέα δεν σας τρελαίνει και ίσως να είναι λίγο εκνευριστικό μετά τις διακοπές να πρέπει να ασχολούμαστε με δραστηριότητες που αγχώνουν, όμως η πρόληψη σώζει, αυτό το ξέρουμε, καιρός να το εφαρμόσουμε με τις παρακάτω εξετάσεις.
Ποιες είναι οι εξετάσεις που μας αφορούν όλους
Πηγή : Διακόνημα
-Γενική αίματος και γενική ούρων.
-Δερματολογικός έλεγχος. Η εν λόγω εξέταση είναι χρήσιμη για όλους, όμως κρίνεται απαραίτητη για εκείνους που εμφανίζουν σπίλους και άλλα δερματικά προβλήματα, ειδικά μετά το καλοκαίρι.
-Εξέταση εφ όλης της ύλης στον καρδιολόγο.
-Ακτινογραφία θώρακος. Αν μάλιστα ανήκουμε στο κλαμπ των καπνιστών, αυτή η εξέταση είναι απολύτως απαραίτητη.
-Οφθαλμολογική εξέταση. Ακόμη και αν δεν έχουμε ιστορικό με την όρασή μας και τη λειτουργία της, μια τέτοια εξέταση είναι απαραίτητη αφού ενδέχεται να αποκαλύψει προβλήματα άλλης φύσης από διαβήτη ως υπέρταση ή ακόμη και σκλήρυνση κατά πλάκας.
-Εξέταση από οδοντίατρο για καθαρισμό αλλά και έλεγχο της υγιεινής στη στοματική κοιλότητα.
Επιπλέον, καλό θα είναι να κάνουμε μια εξέταση σε ωτορινολαρυγγολόγο που θα βεβαιωθεί για την καλή λειτουργία της ακοής, του λάρυγγα και της μύτης.
Επιπλέον για τις γυναίκες
-Γυναικολογικός έλεγχος, με τεστ ΠΑΠ και εφόσον κρίνει ο γιατρός μας, περαιτέρω εξέταση των μαστών.
Πηγή:  clickatlife.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger