..+++Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων του θαυματουργού .Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 9.00.μ.μ.+++ Φιλανθρωπική εκδήλωση- απογευματινό ΤσάιΗ Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής διοργανώνει το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 6.00μ.μ. Απογευματινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση - φιλανθρωπικό τσάι, με σκοπό την ανθρώπινη και πνευματική ενίσχυσή μας αλλά και την ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Μονής μας στην Ελλάδα και την εξωτερική ιεραποστολή. Σας περιμένουμε Τιμή προσκλήσεως : 5 ευρώ Οι προσκλήσεις διατίθενται στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής . Επίσης στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος με πανέμορφα δώρα με λαχνούς έναντι 2 ευρώ για τον ίδιο σκοπό+++ Συνεχίζει τη λειτουργία του το Χριστουγεννιάτικο παζάρι μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.Ετοιμάσθηκαν τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραπέζια με υπέροχα δώρα και θαυμάσιες κατασκευές ,που περιμένουν τους επισκέπτες και προσκυνητές της Μονής .Αξίζει τα αναφέρουμε πως τα έσοδα από το παζάρι μας συμβάλουν στην ενίσχυση του ιεραποστολικού και φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μονής σε Ελλάδα και Αφρική. Σας περιμένουμε .+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Τέσσερεις μύθοι για τον πυρετό που καταρρίπτουν οι ειδικοί

624d1d9676b6683ae0920657d078b216_L 

Ο πυρετός είναι το αντιμικροβιακό όπλο του οργανισμού. Οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει ότι όταν το σώμα έχει υψηλή θερμοκρασία, τα βακτήρια και οι ιοί δυσκολεύονται να πολλαπλασιαστούν, ενώ την ίδια στιγμή, το ανοσοποιητικό σύστημα είναι περισσότερο αποτελεσματικό στη μάχη κατά του εισβολέα.
Σύμφωνα με τα νεώτερα επιστημονικά δεδομένα, η καταστολή του πυρετού μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο για αυτόν που νοσεί, όσο και για τους γύρω του.
Μέρος της επιστημονικής κοινότητας πάντως, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να χορηγούνται αντιπυρετικά.
Ποιους μύθους καταρρίπτουν οι ειδικοί
Πηγή : Διακόνημα
Ο πυρετός προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο πυρετός ακόμα και όταν φτάσει τους 41οC προκαλεί εγκεφαλικές βλάβες, ισχυρίζονται οι Καναδοί επιστήμονες. Κάποιες περιπτώσεις εγκεφαλοπάθειας οφείλονται στις συγκεκριμένες λοιμώξεις, των οποίων ένα από τα συμπτώματα είναι και ο πυρετός. Δεν είναι όμως ο πυρετός αυτός που προκαλεί την εγκεφαλοπάθεια.
Ο πυρετός προκαλεί σπασμούς
Ο πυρετικοί σπασμοί δεν είναι συχνό φαινόμενο και παρατηρούνται μόνο στο 5% – 8% των παιδιών, ενώ συνήθως χρειάζεται να υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. Ακόμα και αν το παιδί κάνει σπασμούς, αυτοί εμφανίζονται μόνο κατά το πρώτο 24ωρο της λοίμωξης και έχουν θετική έκβαση.
Ρίχνοντας τον πυρετό πολεμάμε τη λοίμωξη
Είναι λάθος η πεποίθηση ότι ρίχνοντας τον πυρετό η λοίμωξη υποχωρεί και ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι χαμηλότερος. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Μόνο τα φάρμακα ρίχνουν τον πυρετό
Οι γονείς δίνουν αντιπυρετικά στα παιδιά θεωρώντας ότι έτσι τα βοηθούν να απαλλαγούν από τον πυρετό και να αισθανθούν καλύτερα. Αν θέλετε να ανακουφίσετε το παιδί, είναι προτιμότερο να του κάνετε ένα χλιαρό ντους. Οι επιστήμονες συνιστούν επίσης ανάπαυση, κατανάλωση πολλών υγρών, καλό αερισμό των χώρων που κινούνται οι ασθενείς, καθώς και παραμονή στο σπίτι για τουλάχιστον ένα με δύο εικοσιτετράωρα μετά την υποχώρηση του πυρετού.
Πηγή: onmed.gr
Recommended Post Slide Out For Blogger