Η θεατρική ομάδα "από καρδιάς" της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής παρουσιάζει στο θέατρο Γκλόρια - Ιπποκράτους 7 στην Αθήνα "τα κοριτσάκια με τα ναυτικά" βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο της κ.Ελένης Δικαίου ,την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 7.30μ.μ.
Πρόκειται για δύο δίδυμα κοριτσάκια που έζησαν τα μελένια χρόνια της Σμύρνης.Το έργο τα συνοδεύει στους ονειρεμένους περιπάτους με τη Νενέ στην παραλία της Σμύρνης , και από κει στα χρόνια της προσφυγιάς, στους φόβους αλλά και στα όνειρα της νέας ζωής στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα ταξίδι από τη Σμύρνη της Ιωνίας στη Νέα Ιωνία του Βόλου με όνειρα,μουσικές και χορούς από τη Μικρασία.Διάθεση προσκλήσεως Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.Τιμή προσκλήσεως 5 ευρώ .Τα έσοδα από την παράστασή μας θα ενισχύσουν τη φιλανθρωπική δραστηριότητα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής σε Ελλάδα και Αφρική .
Σας περιμένουμε


Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

.

Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Η πνευματική ζωή δεν είναι μία απλή θρησκευτικότητα.


του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κ.Καλλινίκου
Η πνευματική ζωή δεν είναι μία απλή θρησκευτικότητα,ούτε μία ευλάβεια μόνο,ούτε μόνο πίστη,ούτε μία ευλάβεια ,ούτε μόνο πίστη, ούτε απλώς ένας φόβος Θεού.Είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτά.Είναι μία πλήρης αναμόρφωση του εσωτερικού μας κόσμου,μία ανακαίνιση και ανπλαση της καρδιάς κατά τον τύπο της χριστιανικής τελειότητος.
Είναι η «καινή’ κτίσις όπως θα έλεγε ο Απόστολος πάυλος.Δηλαδή μία πλήρης και απόλυτη συμμόρφωση όλων των κινήσεων της ψυχής ,των συναισθημάτων ,των σκέψεων ,των πεποιθήσεων των κλίσεων και των εξωτερικών εκδηλώσεων προς το θέλημα του θεού.είναι μία ελευθερη και ειλικρινή υποταγή σε εκείνο που αρέσει στο θεό και όχι  σε αυτό που εμείς προτιμούμε.
Γιατί είναι ευκολο και το βλέπει κανείς συχνά ,να έχει ο άνθρωπος κάποια θρησκευτικότητα ,να πιστεύει στο θεό να πηγαίνει και στην εκκλλησία και όμως να ζει ένα βίο της αρεσκείας του και προτιμήσεώς του ή όπως τον εδηγούν οι εκάστοτε εσωτερικές παρορμήσεις του.
 Από το βιβλίο των εκδόσεων Χρυσοπηγή."Πρόγραμμα πνευματικής ζωής"
Recommended Post Slide Out For Blogger