Διαβάστε σήμερα..

"

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ένας Άγγελος που τον λένε Μανωλιό


π.Εφραίμ Παναούση
Σα δώρο στο Μανωλιό,στον  μπαμπά του και ξάδελφο το Μπάμπη ,
τη γυναίκα του τη Μαριώ  και τις ψυχούλες  που δώσανε καρδιά.

Ο Μανωλιός ...ένας Άγγελος ανάμεσά μας .Μόνο να αγαπάει ξέρει .Ένας Άγγελος που ξεχάσθηκε στη γη μας.Δεν έχει ασχοληθεί ποτέ του με όλα αυτά που μας κλέβουν τις ζωές.Ο Μανωλιός μόνο να αγαπάει ξέρει.Ο Μανωλιός γεννήθηκε για μας να πει πως είναι ο Παράδεισος .
Όλα αυτά τα παιδιά σαν τον Μανωλιό ο παππούς ο Παίσιος τα έλεγε Αγγέλους και όσους τους διακονούσαν τους έλεγε τυχερούς ..
Μοσχομυριστός ,πεντακάθαρος από τους γονιούς του που μόνο όποιος έχει έναν τέτοιον άγγελο στο σπίτι, ξέρει τον κόπο της ημέρας και την υπομονή.
Ο Μανωλιός δεν λαθεύει ποτέ.Αγαπάει και το δείχνει με την αγκαλιά.Για ποιο λόγο μας έδωσε ο Θεός τα χέρια ,θα σκέφτεται ο Μανωλιός...
Ο Μανωλιός τρελαίνεται για τις φιγούρες του Καραγκιόζη .Γελάει δυνατά και το δείχνει με κάθε τρόπο.
Ο Μανωλιός έχει δύο υπέροχους γονείς .Η τρυφεράδα σε όλο της το μεγαλείο.Αναμένες λαμπάδες κοντά του όσες μέρες ήτανε στο νοσοκομείο .
Ο Μπάμπης ο μπαμπάς του, Κρητικός ψημένος, που τον αγκαλιάζει και τον φυλάει  από τα θηρία και τα θεριά του κόσμου.
Κι η μάνα του η Μαριώ γεννημένη μαμά με τους κώδικες της καρδιάς να τον αγκαλιάζει  τον Μανωλιό και να συνενοούνται μοναδικά.
Ένα παππούλης στο νοσοκομείο Βενιζέλειο στην Κρήτη κάθε φορά που αγκαλιάζει το Μανωλιό του λέει : Να πάρω κάτι από την αθωότητά σου.
Μιλούσα χθες με τον Μπάμπη τον πατέρα του και μου λεγε.:Άμα είναι καλά ο Μανωλιός και δεν πονάει δεν θέλω ούτε να φάω , ούτε να κοιμηθώ.Είμαι καλά .
Χθες φύγανε μετά από επέμβαση μεγάλη ο Μανωλιός από το νοσοκομείο και πήγε σπίτι του να ησυχάσει και να βρει τις περπατησιές του.Έφυγε  για την Κρήτη αλλά μας άφησε ένα άρωμα από παράδεισο ,Να αναρώσεις γρήγορα ψυχή μου .
Είναι παιδί και Άγγελος ο Μανωλιός. Γιατί τούτα τα παιδιά είναι πάντα παιδιά .
Και οι άγγελοι κι αν ακόμα  λαβωθούν είναι πάντα άγγελοι.

Recommended Post Slide Out For Blogger