+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Μία Πεντηκοστή που δε λέει να φύγει από την καρδιά μας.

Το ημερολόγιο έδειχνε 2013 .Ήταν τότε που βαπτίσθηκαν η μητέρα και ο δεύτερος γιος του π.Γεωργίου Νυόμπι στο μοναστήρι της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής.
Η γιαγιά Βικτωρία και ο μικρός Εφραίμ .
Θυμηθήκαμε την Πεντηκοστή  εκείνης της με συγκήνηση και χαρά.Οι περισσότεροι από τους Αφρικανούς αδελφούς μας, λαικοί τότε,σήμερα είναι κληρικοί και διακονούν στην Ουγκάντα.
Ας ταξιδέψουμε λοιπόν

Το Σάββατο 22 Ιουνίου  2013 ,μία μέρα πριν την Πεντηκοστή γιορτάσαμε την μεγάλη εορτή συμπροσευχόμενοι στο μυστήριο της Βαπτίσεως δύο ανθρώπων από την Αφρική ,στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικήε.Οι νεοφώτιστοι είναι ο μικρός Εφραίμ ,γιος του π.Γεωργίου Νυόμπι από την Ουγκάντα και η μητέρα του π.Γεωργίου που ασπάσθηκε την Ορθοδοξία.Η γυναίκα αυτή είναι ένας πολύ  σημαντικός άνθρωπος που βοήθησε στη δημιουργία μιας καινούργιας Ορθόδοξης κοινότητος στο Λουγκουζί της Ουγκάντας.'Ολοι ήταν συγκινημένοι και πολύ χαρούμενοι.Όσοι εις Χριστόν εβαπτίσθητε στα Ελληνικά και τα Ουγκαντέζικα από παιδιά και φοιτητές από την Αφρική.
Μετά το πέρας του μυστηρίο ασκολούθησε τράπεζα  και όμορφη γιορτή για όλους τους προσκεκλημένους από τα παιδιά του Κατηχητικού της Ιεράς Μονής,τους φοιτητές από την Ουγκάντα και βέβαια από την Νεοφώτιστη Βικτωρία που ευχαρίστησε από την καρδιά της την Ελλάδα και τους Έλληνες.Μακάρι τέτοιες σημαντικές στιγμές να αποτελούν για όλους μας αφορμή για συνειδητοποίηση της μεγάλης δωρεάς μέσα στην οποία  εμείς γεννηθήκαμε .Της Ορθοδοξίας!!!















Recommended Post Slide Out For Blogger