Σήμερα Τετάρτη 7 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής, η ακολουθία του εσπερινού και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας. .Ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++ Το κατηχητικό σχολείο στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής συνεχίζει τη λειτουργία του μετά τη διακοπή του Αγίου Δωδεκαημέρου , την Κυριακή 11 Ιανουαρίου μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας . Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας λειτουργεί κατηχητικό σχολείο για μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου,με πολλά παιχνίδια,τραγούδια και υπέροχες κατασκευές και πάνω από όλα συνάντηση με το Χριστό και νέους φίλους .Σας περιμένουμε.!!.+++

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής



Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από το 1968 και κάθε χρόνο, κατά τη Β΄ εβδομάδα των Νηστειών, η Αποστολική Διακονία διοργανώνει την Εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής.
Η «Εβδομάδα» αρχίζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας, οπότε γιορτάζεται ο θρίαμβος της αληθινής πίστης, και έχει σκοπό να τονίσει την αναγκαιότητα του έργου της Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, να παρουσιάσει την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο του ευαγγελισμού των εθνών και να συγκεντρώσει τα αναγκαία μέσα για τη συνέχεια της προσπάθειας αυτής.
Για να πετύχει το σκοπό αυτό το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής ετοιμάζει κάθε χρόνο συμβολικό έντυπο υλικό, το οποίο στέλνει έγκαιρα σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας, προκειμένου να διοργανωθούν εκδηλώσεις ιεραποστολικού ενδιαφέροντος. 
Πηγή : Αποστολική Διακονία


Την Κυριακή της Ορθοδοξίας οι πιστοί σε όλους τους ναούς της χώρας καλούνται να συνεισφέρουν για την ορθόδοξη ιεραποστολή. Το προϊόν της δισκοφορίας αυτής αποτελεί βασικό έσοδο για την οικονομική κάλυψη των πολλών αναγκών της ιεραποστολικής προσπάθειας της Εκκλησίας μας, η οποία με συνέπεια και απόλυτη αφοσίωση στον προτρεπτικό λόγο του Χριστού «Πορευθέντες ουν μαθητεύσατε πάντα τα έθνη...» φροντίζει να ακουστεί το μήνυμα του Ευαγγελίου στις εσχατιές του κόσμου.
Η εξέλιξη του ιεραποστολικού έργου, συνδέεται αναπόσπαστα με την αυθόρμητη έκφραση των φιλάδελφων αισθημάτων μας προς τους νεόφυτους αδελφούς μας στην Ορθοδοξία. Πρέπει δε να έχουμε πίστη ότι «Θεού εσμέν συνεργοί» στο έργο της ιεραποστολής, για το οποίο χρειάζεται πολλή προσευχή, ειλικρινής συμβολή και πρόθυμη συμπαράσταση σε όσους κοπιάζουν και μοχθούν. Εμείς «φυτεύομεν και ποτίζομεν. Ο Θεός αυξάνει».
Recommended Post Slide Out For Blogger