Διαβάστε σήμερα..

"

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Που μπορώ να φυλαχθώ .

του π.Εφραίμ Παναούση 

Πριν λίγες μέρες ξαναδιάβαζα ένα βιβλίο γεμάτο γλυκασμό που σημάδεψε τα χρόνια της νιότης μας.Το υπέροχο: "Νοσταλγικές αναμνήσεις από το περιβόλι της Παναγίας "του Μακαριστού καθηγουμένου Χερουβείμ Καράμπελα κτήτορος της Μονής του Παρακλήτου.

Λοιπόν λένε αλήθεια, όσοι λένε πως τις απαντήσεις του Θεού θα βρεις μέσα στα Πατερικά.

Έλεγε λοιπόν ο γέροντας πως σαν νέος μοναχός στο Αγιον Όρος γύρω στα 1942 με τον πόλεμο να μαίνεται στην Ελλάδα και τον κόσμο ,εκείνος βρισκόταν στην ασφάλεια του Όρους.Και ενώ έβλεπε από μακριά πλοία να περνούν και να πολεμάνε μακάριζε τον εαυτό του που ήτο ασφαλής μέσα στο περιβόλι της Παναγίας.

Και ξάφνου ένα σφύριγμα παρατεταμένο ακούστηκε δίπλα του και είδε μιαν οχιά έτοιμη να του επιτεθεί.Αφού την απέφυγε επιδέξια κάθισε να σκεφτεί όλο αυτό που έγινε κατά πως είχε μάθει από τους γέροντές του. Και αφού συλλογίσθηκε αρκετά ,κατέληξε.Παντού ο άνθρωπος μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, φτάνει να είναι κάτω από την σκέπη του Θεού.

Να μια απάντηση που θα μπορούσε να σταθεί στους γενικευμένους φόβους και τις αγωνίες .Η χάρη του Θεού είναι αυτή που μας σκεπάζει και εκείνη μπορεί να απλωθεί και να προστατεύσει .Και εκεί που είσαι .Εκεί που βρίσκεσαι.

Recommended Post Slide Out For Blogger