+++ Την Τετάρτη 8 Oκτωβρίου στις 6.00μ.μ.στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής θα τελεσθεί η ακολουθία του εσπερινού,και η ακολουθία της παρακλήσεως της Θεοτόκου .Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον π.Εφραίμ Παναούση .+++Ιεραποστολή : 2012-2025 το μικρό μας μεγάλωσε!!Tην Κυριακή 12 Οκτωβρίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι Αττικής,θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα και τη φετινή μας δράση .Αναφορά με εικόνα και λόγο από το 2012 από τότε που ξεκίνησε μέχρι τώρα στο Λουγκουζί και Μπουσούγκιου .Σας περιμένουμε συνοδοιπόρους σε αυτήν την πανέμορφη ιστορία για να μάθετε να ενημερωθείτε και να ακούσετε την καρδιάς της Ιεραποστολής μας . Μετά την εκδήλωση θα προμηθεύσουμε για όσους θα ήθελαν κουμπαράδες της Ιεραποστολής ώστε να τους έχετε στο δικό σας χώρο και να συμβάλετε με ό,τι κάθε φορά μπορείτε να συνεισφέρετε .Αυτούς τους κουμπαράδες θα μπορείτε να τους επιστρέψετε στα τέλη Μαίου του 2026 στο Μοναστήρι μας ,ώστε να ενισχύσουν την επόμενη αποστολή μας στην Ουγκάντα.Σας περιμένουμε+++ Η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής έχει την ιδιαίτερη ευλογία να φιλοξενήσει στον Ιερό της Ναό στο Πολυδένδρι Αττικής, την Τιμία κάρα του Οσίου Δαβίδ από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ευβοίας. Την Τιμία κάρα που θα μεταφέρουν στο Μοναστήρι μας της Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής ,πατέρες του Οσίου Δαβίδ, θα υποδεχθούμε την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου ενώ θα παραμείνει για τρεις ημέρες έως την Κυριακή 19 Οκτωβρίου για Ιερό προσκύνημα και Αγιασμό των αδελφών καθώς και των προσκυνητών αυτής.

Διαβάστε σήμερα..

"

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων - Νοεμβρίου 2022

Τρίτη   1  Νοεμβρίου   (Αγ.Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού ) 7.00π.μ-8.30π.μ Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Τετάρτη  2  Νοεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Γεώργιο τον Καρσλίδη  .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου

Κυριακή  6 Νοεμβρίου 6.45π.μ.-10.00 π.μ.( Ζ ’ Λουκά –Ανάσταση κόρης Ιαείρου) )Ακολουθία του μεσονυκτικού ,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.(κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.Στη συνέχεια ακολουθεί ομιλία με θέμα :Μυστικά Πνευματικής ζωής ( Α μέρος)

Τρίτη  8     Νοεμβρίου   (Αγίων Αρχαγγέλων ) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία

9.00μ.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου (κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας  θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου)

Τετάρτη  9   Νοεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο   .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου  Νεκταρίου (κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας  θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου)

Πέμπτη 10  Νοεμβρίου   (Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου  ) 7.00π.μ-8.30π.μ Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου (Αγίου Μηνά) 7.00π.μ-8.30π.μ Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Σαββατο   12   Νοεμβρίου ( Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος ) 7.00π.μ-8.30π.μ Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου( Η΄ Λουκά –Καλού Σαμαρείτου-Ιωάννου του Χρυσοστόμου ) - 6.45π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού ,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.(κατά τη διάρκεια της ακολουθίας  θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου .Στη συνέχεια ακολουθεί ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου .

Εναρξη  Ιερού  Σαρανταλείτουργου των Χριστουγέννων

Αρχή Νηστείας Χριστουγέννων κατά την οποία καταλύουμε ψάρι .

Από  την Τρίτη  15 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή  στις 7.00π.μ.’εως τις 8.30π.μ. και καθημερινά έως την ημέρα των Χριστουγέννων, θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Τετάρτη  16   Νοεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο    .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου

Κυριακή 20 Νοεμβρίου( Θ΄ Λουκά –Άφρονος Πλουσίου  ) - 6.45π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού ,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

21 Νοεμβρίου (των Εισοδίων )(Δεν θα τελεσθεί η ακολουθία του ‘Ορθρου  και η Θεία Λειτουργία  στο Μοναστήρι διότι εορτάζει το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής μας στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι)

Τετάρτη  23   Νοεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη    .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου .

Κυριακή 27 Νοεμβρίου( ΙΓ΄ Λουκά ) - 6.45π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού ,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα : Μυστικά πνευματικής ζωής ( β μέρος )

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 9.00μ.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου

Τετάρτη  30   Νοεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου .

Recommended Post Slide Out For Blogger