Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Εβομάδα και Άγιο Πάσχα 2024 στη Χρυσοπηγή
Μάθετε περισσότερα .Κάντε κλικ στην εικόνα

Διαβάστε σήμερα..

"

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Ιερά Συνοδική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών και Δραστηριοτήτων - Νοεμβρίου 2023

Τετάρτη    1  Νοεμβρίου   (Αγ.Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και Οσίου Δαβίδ ) 7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Όσιο Δαβίδ .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου  .

Σάββατο  4   Νοεμβρίου 7.30π.μ.  Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Κυριακή  5 Νοεμβρίου 6.45π.μ.-10.00 π.μ.( Ε ’ Λουκά )Ακολουθία του μεσονυκτικού ,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.(κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.Στη συνέχεια ακολουθεί ομιλία με θέμα :Μυστικά Οικογενειακής ευτυχίας ( Α μέρος)

Τρίτη 7 Νοεμβρίου  9.00μ.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίων Αγγέλων 

Τετάρτη 8   Νοεμβρίου 6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νεκτάριο   .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου  Νεκταρίου .Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου (Αγίου Νεκταρίου )7.00π.μ. Ακολουθία του Όρθρου και Θ.Λειτουργία.

Παρασκευή 10  Νοεμβρίου   (Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου  ) 7.00π.μ Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Σάββατο  11 Νοεμβρίου (Αγίου Μηνά) 7.00π.μ Ακολουθία του Όρθρου και Θεία Λειτουργία.

Κυριακή 12  Νοεμβρίου( Η΄ Λουκά -Ιωάννου του Ελεήμονος ) - 6.45π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού ,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. .(κατά τη διάρκεια της ακολουθίας  θα τεθεί σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου.Στη συνέχεια ακολουθεί ομιλία με θέμα  τη παραβολή του καλού Σαμαρείτου .

Εναρξη  Ιερού  Σαρανταλείτουργου των Χριστουγέννων

Αρχή Νηστείας Χριστουγέννων κατά την οποία καταλύουμε ψάρι .

Από  την Τετάρτη  15 Νοεμβρίου στην Ιερά Μονή  στις 7.00π.μ. έως τις 8.30π.μ. και καθημερινά έως την ημέρα των Χριστουγέννων, θα τελείται η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Τετάρτη  15   Νοεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο    .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου

Κυριακή 19  Νοεμβρίου( Θ΄ Λουκά –Άφρονος Πλουσίου  ) - 6.45π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού ,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι για την εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου

Τρίτη 21 Νοεμβρίου (των Εισοδίων )(Δεν θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου  και η Θεία Λειτουργία  στο Μοναστήρι, διότι εορτάζει το παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής μας στην οδό Στέντορος 4 στο Παγκράτι)

Τετάρτη  22   Νοεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη    .Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου .

Κυριακή 26 Νοεμβρίου ( ΙΓ΄ Λουκά ) - 6.45π.μ.-10.00 π.μ.Ακολουθία του μεσονυκτικού ,του Όρθρου και Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ακολουθεί ομιλία στο Αρχονταρίκι με θέμα : Μυστικά πνευματικής ζωής ( β μέρος )

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 9.00μ.μ. Νυχτερινή Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία του Αγίου Οσιομάρτυρος Φιλουμένου

Τετάρτη  30   Νοεμβρίου  6.00μ.μ Ακολουθία του εσπερινού και Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.Ακολουθεί στο Αρχονταρίκι ομιλία με θέμα  τη ζωή του Αγίου Οσιομάρτυρος Φιλουμένου του Αγιοταφίτου.

Recommended Post Slide Out For Blogger