Μεγάλη Εβδομάδα στο Λουγκουζί της Ουγκάντας.Το μικρό μας χωριό που μεγαλώνει με τη χάρη του Θεού και τή δική σας βοήθεια. Ένα Μεγαλοβδομαδιάτικο οδοιπορικό στο Λουγκουζί με πρώτα και καλύτερα τα παιδιά.Ο π.Γεώργιος Νιόμπι ο εφημέριος και πνευματικός τους πατέρας ,τελεί με ευλάβεια τις Ιερές ακολουθίες.Οι φωτογραφίες μας λένε πολλά.Δεν μας τα λένε όλα.Τα υπόλοιπα θα μας τα διηγηθεί η ίδια πίστη και η ελπίδα που έχουμε και εμείς και εκείνοι.Ευχαριστούμε όλους εκείνους που δίνουν στα όνειρα αυτών των ανθρώπων ουσία και περιεχόμενο.Μακάρι η χαρά του Πάσχα να μένει παντοτεινά στις καρδιές μας.Ο κ.Νώντας Σκοπετέας μας είχε προειδοποιήσει."Το δικό μας Πάσχα δεν τελειώνει ποτέ!!'Στο βίντεο που ακολουθεί ,τραγουδούν παιδιά και νέοι από το Λουγκουζί.Καλή Ανάσταση!! Η προσπάθειά μας συνεχίζεται..Εθνική τράπεζα: 656/201115-86 στο όνομα του ιερέως της αποστολής μας : George Nyombi.Ευχαριστούμε.

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Εκκλησιαστικές επικαιρότητες

Την Παρασκευή 13 Μαϊου στις 7 .30μ.μ.θα τελέσουμε παράκληση στον Κύριο, στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Πολυδενδρίου Αττικής για τους υποψηφίους των σχολικών και Παννελληνίων εξετάσεων ,αλλά και τους γονείς τους.Μετά το πέρας της ακολουθίας τα παιδιά και οι γονείς θα βρεθούν για λίγο στο αρχονταρίκι για μοιραστούν τις ανησυχίες τους και να ακούσουν μερικές απλές ενθαρυντικές κουβέντες.Σας περιμένουμε !!!

Διαβάστε σήμερα..

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Η Καθαρά Δευτέρα στα Βυζαντινά Ανάκτορα!


Σύμφωνα με τους ιστορικούς που έχουν ασχοληθεί με την καθημερινή ζωή στο Βυζάντιο η Καθαρά Δευτέρα στα Βυζαντινά Ανάκτορα είχε Μοναστηριακό χαρακτήρα. Έτσι την πρώτη, την δεύτερη και την τρίτη ημέρα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής δεν λειτουργούσε η Αυτοκρατορική Τράπεζα. Οι Αυτοκράτορες και τα Μέλη της Αυλής νήστευαν κρατώντας τριήμερο. Τα ωμά λαχανικά και τα φρούτα ήταν τα μόνα που επιτρεπόταν εκτός αν υπήρχαν σοβαροί λόγοι υγείας για κάποιο από τα Μέλη της Αυτοκρατορικής Οικογένειας ή της Αυλής.
/fdathanasiou.wordpress.com και συνοδοιπορία

Την Τετάρτη ο Αυτοκράτορας και η Οικογένειά του παρακολουθούσαν την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και μεταλάμβαναν των Αχράντων Μυστηρίων από τον Πρωτόπαπα των Ανακτόρων.Το ίδιο τυπικό επικρατεί και σήμερα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως με τον Πατριάρχη και τα Μέλη της Πατριαρχικής Αυλής να νηστεύουν αυστηρά.
http://blogspotcom-asma.blogspot.com/
Recommended Post Slide Out For Blogger